19 July 2023

"TERIMA KASIH ALLAH ATAS PELUANG INI" - ISMAHALIL PELUK ERAT IBU SELEPAS DUA TAHUN TAK BERJUMPASelepas dua tahun tidak bersemuka, akhirnya kerinduan bekas penyampai radio, Ismahalil Hamzah, 50, terhadap ibunya, Salbiah Mat Noor, 88, kini terubat apabila dua beranak itu bertemu di kampungnya di Sepang, Selangor, hari ini.
Menerusi perkongsian video di akaun Facebook isteri Ismahalil iaitu Nor Haslinda Abd Manaf, 48, memaparkan pertemuan menyayat hati penyampai radio itu dengan ibunya dalam pertemuan menyayat hati dan mereka saling berpelukan erat bagi melepas kerinduan yang sarat dengan linangan air mata mengalir tanpa henti.

Lebih memilukan lagi, suasana sedih dan hiba itu amat dirasai dengan latar lagu 'Air Mata Ibu' nyanyian Datuk Seri Siti Nurhaliza yang mana bait liriknya cukup membawa maksud mendalam dan begitu terkesan.

Klik untuk gambar besar
Dalam catatan itu, isteri Ismahalil ini mengucap syukur ke hadrat Allah SWT dan berterima kasih kepada barisan peguam yang berjuang membantu suaminya sehingga berjaya dibebaskan oleh mahkamah pada Isnin lalu.

"Terima kasih Allah atas peluang ini. Terima kasih kepada peguam dan 'team' (pasukan) yang lain kerana pulangkan anak ini bertemu ibunya. Terima kasih keluarga, kawan-kawan yang sentiasa membantu dan memberi kata semangat.
"Terima kasih untuk diri sendiri juga kerana dapat harungi dugaan ini. Selamat menyambut Maal Hijrah," tulisnya pada kapsyen video berserta dengan tanda pagar, 'Tahun Baru Buku Baru'.

Selepas dibebaskan Mahkamah Tinggi di sini kelmarin, Ismahalil yang ditemui media berkata, dia mahu mengotakan janji kepada arwah bapanya untuk menjaga ibu tercinta yang kini kurang sihat dan menetap di Sepang.

"Perkara pertama yang ingin saya lakukan selepas dibebaskan adalah berjumpa emak di kampung yang kini sakit dan kurang sihat. Saya nak balik kampung untuk jumpa emak. Saya ingin menjaganya (emak) kerana sudah berjanji pada arwah ayah. Lagipun sudah dua tahun saya tak jumpa emak," katanya.

         ________________________

JOM LAWAT FACEBOOK TERBARU KAMI :
KLIK DI SINI..!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: