29 November 2023

BILA AINA ABDUL NAK BUAT GALERI PAMER LEBIH 200 BAJU SHOW : "PAKAIAN ITU SEMUANYA TAK DICUCI... NAK TINGGALKAN NILAI SENTIM£NTAL""Satu hari nanti, saya nak ada galeri sendiri sebab saya pun dah berhabis ribuan Ringgit untuk pakaian-pakaian itu. Jadi, mungkin boleh lakukan sesuatu yang menarik.
"Ada yang ikonik. Contohnya yang saya pakai di AJL (Anugerah Juara Lagu) dan ABPBH (Anugerah Bintang Popular BH) memang tak diperbaiki. Macam mana saya tinggalkan, begitulah keadaannya."

Ujar penyanyi Aina Abdul yang mendedahkan busana dan pakaian yang dipakainya ketika melakukan persembahan masih disimpan dan tidak diusik seperti mana kali terakhir dia menggayakannya.

Klik untuk gambar besar
Dalam pada itu, Aina memberitahu, dia menyimpan impian untuk membuka geleri bagi mempamerkan pakaian yang pernah digayakan sepanjang dia bergelar penyanyi.

Tambahnya lagi, dia juga membuat keputusan untuk tidak mencuci semua pakaian yang sudah mencecah lebih 200 pasang itu dan baginya ia mempunyai nilai sentim£ntal.

"Ada sebahagiannya dalam simpanan penata gaya, Abu dan ada sebahagiannya lagi dalam simpanan saya. Secara keseluruhannya semua pakaian yang kami letakkan di Axiata Arena tempoh hari, ada lebih 100 pasang.
"Itu pun tak semua dimasukkan sebab ada lebih dari itu. Rasanya, saya dah ada lebih 200 pasang semuanya.

"Saya takkan jual sebab itu adalah kenangan dan pakaian itu semuanya tak dicuci. Nak tinggalkan nilai sentimental kepada pakaian itu. Bagi saya, semua itu 'hidup'.

"Semua koleksi itu adalah dari awal kemunculan saya yang 'pelik-pelik' termasuklah gaun 'darah' (yang dipakai ketika mempersembahkan lagu Semalam di AJL35," katanya.

         ________________________

JOM LAWAT YOUTUBE KAMI (MYPAPARAZZI) :
KLIK DI SINI..!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: