12 May 2024

"SAYA RASA JIW4 KOSONG KERANA TAK DAPAT HARGAI APA YANG SAYA ADA..." - ALIFF AZIZ KATA DIA TAK TAKKAN HAL4LKAN DUNIA AKHIRAT APA YANG DILAKUKAN MUAZ ZUBIR TERHADAP ISTERINYA, BELLA ASTILLAH"Aliff minta maaf kepada semua. Sebelum ini, Aliff nampak temu bual dia (Bella) cakap 'no komen' kepada rakan media. Kenapa dia tak cakap macam itu awal-awal. Ya, saya berlaku cur@ng.
"Ia bukan rancangan, itu perbincangan antara saya dan keluarga. Perbualan itu berlaku pada 6 April ketika sesi p0dcast saya baru-baru ini.

"Ada dua cerita. Memang saya banyak buat sil@p. Dia ibu kepada anak-anak saya. Ia perlu perbincangan. Apa yang jadi selepas itu nanti saya yang kena t@nggung.

“Untuk k£s khalw@t, bukan saya diamkan diri. K£s itu masih dalam sias@tan, saya tak pernah l@ri, malah mengakui bahawa itu adalah kesal@han.

Ujar penyanyi dan pelakon sens@si, Aliff Aziz menerusi temubual bersama Melodi, dimana dia menjawab segala pertanyaan serta mengakui dirinya berl@ku cur@ng, selepas sekian lama mendiamkan diri.

Ditanya mengenai rancangan untuk menj@tuhkan isterinya, pelakon dan penyanyi Bella Astillah apabila muncul di p0dcast baru-baru ini, Aliff tampil menafikan perkara itu dan menjelaskan, dia berdiam diri tentang k£s khalw@t kerana ia masih dalam sias@tan.

Sementara itu, menjawab pertanyaan sama ada Bella meminta cerai sebelum berl@ku k£s khalw@t, Aliff mengakui perkara itu, namun mempers0alkan mengapa Bella tidak cerita penuh tentang apa terjadi sebelum itu.

Aliff dalam masa sama turut mendedahkan Bella pernah meminta cerai pada bulan Februari, namun isterinya itu menarik balik sebelum dia berlakon dengan pelakon sens@si, Ruhainies.

"Memang betul benda itu berlaku sebelum tangk@pan ber@ku. Kalau nak cerita, biar cerita penuh. Kenapa tak cerita pasal sebelum itu.

"Sewaktu saya sedang berusaha untuk perbaiki rumah tangga. Jangan kata rumah tangga h@ncur sebab saya sho0ting. Benda ni sebelum shooting lagi. Ummi pernah je halau Aliff sepanjang 8 tahun perkahwinan, kenapa tak cerita.

"Bella pernah minta cerai dan tarik balik. Benda itu berlaku bulan Disember saya mula sho0ting bulan Januari. Penceraian bulan Februari. Dia tarik balik sebelum saya shooting dengan Ruhainies. Benda kecil-kecil pun dia minta nak cerai," katanya.

Dalam pada itu, Aliff juga mengakui jiw@nya rasa kosong serta tidak menghargai apa yang dia miliki ketika ditanya mengapa dia itu sering berl@ku cur@ng dan 'makan luar'.

"Pada waktu itu saya rasa jiwa kosong kerana tak dapat hargai apa yang saya ada, saya tak dapat kaw@l diri. Tak ada benda yang saya nak sembunyi," jelas Aliff.

Selain itu, bapa kepada dua cahaya mata itu memberitahu, dia tercab@r apabila namanya dipetik serta mengatakan pelakon Muaz Zabir tidak menceritakan perkara sebenar apabila ditemu bual oleh media.

Kata Aliff, Muaz tidak pernah mencarinya untuk menyelesaikan isu antara mereka serta mempers0alkan kenyataan pelakon itu yang meminta dia menghubunginya.

"Orang cakap saya ketengahkan isu Muaz dan Bella sebab saya nak tutup isu saya. Tak ada apa yang saya nak sembunyi cuma rasa tercab@r dan kec£wa bila dipetik secara public sedangkan saya dan dia tiada sebarang cl0sure pun, saya cuma beri cl0sure pada isteri saya.

"Dia cakap dekat media mal@s nak tunjuk apa yang saya dah m@ki h@mun. Sedangkan saya tak ada m@ki pun saya cuba hantar mesej panjang lebar dan dia reply, lepas tu bl0ck saya.

"Jangan cuba nak petik nama saya dan pers0al kenapa saya ada nombor dia, saya tak nak contact dia. Kau buat hal dekat bini orang, aku nak kena contact kau? Contact kau dapat apa?" tuturnya.

Bukan itu, sahaja, Aliff juga berkata, dia tahu apa yang Muaz lakukan serta isu antara mereka tiada penyelesaian apa-apa serta meminta pelakon itu memberitahu cerita sebenar kepada media.

Malah, tambah Aliff lagi, dia tidak menghalalkan apa yang Muaz lakukan, selain men£gaskan, siapa pun dirinya ianya tidak memberi hak kepada Muaz untuk melakukan perkara tersebut.

"Kepada semua orang di luar sana yang kata Aliff kau dah cur@ng banyak kali, bini kau baru sekali, itu bukan mas@lahnya. Saya bercakap sebagai suami, biarpun saya ni bekas banduan, jah@t macam mana sekalipun ia tidak memberi kau hak apa yang kau nak buat ni.

"Kau tahu apa yang kau buat, dan aku tahu apa yang kau buat. Kau nak aku yang bagitahu atau kau nak bagitahu. Antara aku dengan kau tiada penyelesaian apa-apa melainkan nanti dekat sana.

"Kalau kau betul gentleman, nanti kalau media temu bual cakap betul-betul apa yang kau buat. Ini antara aku dan isteri aku. Kau diam. Aku tak hal@l dunia akhirat apa yang kau buat kat isteri aku," ujarnya.

         ________________________

JOM LAWAT YOUTUBE KAMI (MYPAPARAZZI) :
KLIK DI SINI..!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: