23 November 2010

LAGI AKSI RABECCA NUR ISLAM??...

Dapat dari email... tak tahu gambar lama atau gambar baru? Harap-harap ia gambar lama dan bukan artis yang bernama Rabecca.

Namun ada sesuatu yang dapat kita pelajari daripada posing dan gambar merapu seperti ini... iaitu jika benarlah hamba Allah ini artis, setiap gerak geri mereka pastinya menjadi perhatian umum. Tambahan pula, bila nama mereka melibatkan maruah agama Islam itu sendiri. Allahualam..!


KLIK UNTUK IMEJ BESAR...
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
www.myartis.com 2010

20 November 2010

ELYANA KINI BERGELAR ISTERI...

Penyanyi dan pelakon Elyana kini bergelar isteri setelah selamat diijabkabulkan dengan pasangannya Khairul Anuar Hussin di Ampang, Kuala Lumpur. Mereka sebelum ini telah bertunang pada 11 Julai 2009.

Elyana atau nama sebenarnya Erneelya Elyana Emrizal, 23, dan Khairul, 35, telah dinikahkan oleh bapa pengantin perempuan, Emrizal Shamsudein. Elyana menerima wang hantaran berjumlah RM22,000 dan mas kahwin RM80 serta tujuh dulang hantaran berbalas tujuh kepada pihak lelaki.

Majlis resepsi pengantin perempuan berlangsung di Duchess Place, Ampang manakala majlis pihak lelaki akan diadakan di Balai Bomba dan Penyelamat, Mentakab, Pahang pada 27 November.

"Kami hanya merancang untuk berbulan madu tahun depan memandangkan kami mempunyai jadual kerjaya yang padat," ujar pasangan itu dipetik sebagai berkata.


KLIK UNTUK IMEJ BESAR...

(\__/)
(='.'=)
(")_(")
www.myartis.com 2010

17 November 2010

PERNIKAHAN RAHSIA SAERAH...

Pernikahan rahsia Siti Saerah yang dikhabarkan berlangsung pada 27 Oktober lalu akhirnya terbongkar jua. Saerah bernikah dengan lelaki yang dikenali sebagai Epul atau Saiful Anuar, 27. Mereka kini dipercayai sedang berbulan madu di salah sebuah pusat peranginan di Johor.

"Memang saya akui yang adik ipar saya itu telahpun bernikah kira-kira dua minggu yang lalu dan majlis hanya dibuat secara sederhana sahaja dihadiri oleh ahli keluarga terdekat kedua-dua belah pihak di Kuala Lipis, Pahang.

"Bagi kami sekeluarga, apa yang lebih penting ialah Saerah sekarang sudah selamat bernikah dengan lelaki pilihannya dan menjadi seorang isteri sekarang," ujar seorang ahli keluarga terdekat Saerah dipetik sebagai berkata.


KLIK UNTUK IMEJ BESAR...
GAMBAR-GAMBAR LAIN: KLIK DI SINI....


(\__/)
(='.'=)
(")_(")
www.myartis.com 2010

16 November 2010

SEKITAR PERKAHWINAN BAIZURA KAHAR..

Baizura Kahar, pelakon filem Sepi dan Dunia Baru yang pernah memenangi Anugerah Pelakon Wanita Terbaik di Anugerah Skrin akhirnya mendirikan rumahtangga pada 13 November lalu. Apa yang menarik, Baizura kini dikatakan mula bertudung. Ayuh kita lihat gambar-gambar perkahwinan pelakon ini...


Klik untuk imej besar...


GAMBAR-GAMBAR LAIN: KLIK DI SINI....!!


photo credit to: Rolla Media


(\__/)
(='.'=)
(")_(")
www.myartis.com 2010

09 November 2010

BILA ARTIS DERMA DARAH...

KUALA LUMPUR – Syarikat pengurusan artis Aquila Emas dan Celeb Nexus Premium Community menganjurkan Kempen Derma Darah bertemakan ‘1 Komuniti ke 1 Komuniti’.

Tema tersebut adalah simbolik dimana Celeb Nexus sebagai satu komuniti bekerjasama dengan komuniti di sekitar kawasan Bandar Sri Permaisuri. Dengan sokongan Pusat Darah Negara, kempen ini telah dimulakan bersama komuniti di Kondominium Vista Amani sebelum ia diteruskan dengan komuniti yang lain pada masa akan datang.

Objektif kempen berkenaan adalah bertujuan untuk mengisi keperluan tabung darah negara yang amat diperlukan ketika ini serta mendidik orang ramai agar tampil secara sukarela untuk menderma darah. Pada masa yang sama, orang ramai turut berpeluang beramah mesra dengan para artis dan selebriti di bawah syarikat pengurusan artis Aquila Emas seperti Ainul Aishah, Airis Yasmin, Amar Delon, Diana Johor, Hafiz Halim, Hafidzuddin Fazil, Lana Nodin, Serina Redzuawan, Shuba Jay, Tengku Adrian, Tony Eusoff, Y Hoong, Yasmin Hani, Zed Zaidi dan Zizan Nin.

Dr Haji Sallehudin Abu Bakar, Pengarah Jabatan Kesihatan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur mewakili Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar, YB Senator Dato’ Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin hadir merasmikan kempen.

“Kita amat berbangga atas inisiatif yang dilakukan oleh syarikat pengurusan artis Aquila Emas dan Celeb Nexus dalam menganjurkan kempen ini. Saya difahamkan, inilah kali pertama syarikat pengurusan artis menganjurkan aktiviti bermanfaat seumpamanya dan amat berpuas hati dengan sambutan yang diterima pada hari ini” katanya.

Selain itu, beliau juga turut meluangkan masa untuk melawat ke sekitar kawasan menderma darah di Kondomium Vista Amani.

Menurut Pengarah Urusan Aquila Emas, En. Syarizan Md. Isa, “Kempen ini selaras dengan gagasan 1 Malaysia di mana penderma darah diperlukan tidak mengira jantina, etnik atau agama. Melalui Kempen Derma Darah ‘1 Komuniti ke 1 Komuniti’ ini kami ingin membantu Pusat Darah Negara menyebarkan keterangan dan informasi yang jelas tentang kebaikan dan proses menderma darah”.

“Inisiatif syarikat pengurusan artis dan selebriti seperti kami ini diharap akan dapat menarik lebih ramai penderma untuk menderma darah. Pada masa yang sama, para penderma dan pengunjung berpeluang beramah mesra bersama artis selebriti terkenal kami. Pihak Aquila Emas akan menganjurkan aktiviti seperti ini lagi dalam perancangan akan datang selain ia juga dapat mengeratkan hubungan artis dan peminat”.

Turut ditawarkan dalam kempen terbabit, hadiah menarik kepada pengunjung yang bertuah.


Mengenai Aquila Emas
Aquila Emas ialah syarikat perunding pembangunan dan pemasaran bakat. Bagi memastikan bakat – bakat di bawah naungan Aquila Emas pergi lebih jauh dari hanya “menonjolkan bakat yang terbaik”, Aquila Emas menerajui konsep 360° di dalam perundingan pembangunan dan pemasaran bakat di Malaysia.


Mengenai Celeb Nexus
Celeb Nexus adalah program keahlian ‘Premium Community’ yang diambil dari singkatan perkataan ‘Celebrity Nexus’ yang juga bermaksud ‘Celebrity Link’. Yuran keahlian sebanyak RM100.00 dan yuran tahunan adalah RM 30.00 yang boleh dibuat melalui kad kredit, kad debit atau tunai samada melalui kaunter bergerak Celeb Nexus atau secara ‘on-line’. Ahli akan mendapat ‘Starter Kit’ yang mengandungi kad keahlian yang berbentuk unik, pelekat kereta, barangan premium Celeb Nexus, pek ‘Starter Kit’ 2 dalam 1 yang boleh diubah menjadi ‘file folder’ yang menarik dan pelbagai lagi barangan yang bernilai lebih dari RM 1,000.00


(\__/)
(='.'=)
(")_(")
www.myartis.com 2010

Gaya Nasha Aziz di MIFA 2010

Nasha Aziz sememangnya masih bergetah ketika memperagakan rekaan Baharim meskipun usianya hampir mencecah 40han. Malah yang lebih hebat, Nasha tetap 'panas' di catwalk tersebut dan berjaya 'mencuri' perhatian ramai.

Harapan kita, semoga niat Nasha untuk bergelar Hajjah tidak lama lagi akan menjadi kenyataan. Amin...!


Photo credit: runwitme


(\__/)
(='.'=)
(")_(")
www.myartis.com 2010