24 March 2014

AKIBAT SIBUK BERLAKON - ANAK TAK KENAL ZAHIRIL ADZIMMemang sesuatu yang agak menyedihkan apabila anak sendiri 'lupa' dan tidak mengenali bapanya sendiri. Semuanya gara-gara terlalu lama di lokasi penggambaran iaitu hampir sebulan meninggalkan rumah.

Itulah yang berlaku terhadap Zahiril Adzim dengan anak sulungnya yang diberi nama Nadi Anaqi, yang kini berusia sembilan bulan. Entah bagaimana, Nadi tidak mesra dan tidak mengenali Zahiril akibat ayahnya sibuk berlakon filem berjudul 'Pekak'.

Klik gambar untuk size besar
"Pernah beberapa bulan lepas saya terlalu sibuk di lokasi penggambaran sehinggakan tidak berjumpa anak saya selama sebulan. Lebih menyedihkan, apabila saya pulang ke rumah anak saya sudah tidak mengenali diri ini.

"Sebab masa tu bila saya balik dari kerja dia dah tidur dan bila saya keluar ke lokasi dia masih tidur."Jadi bila tamat penggambaran, saya gunakanlah peluang bersama dia. Tapi malangnya semasa saya dukung dia, dia menangis, dia tak kenal lagi saya. Masa tu saya sentap (terasa hati) sangat.

"Isteri saya perasaan perubahan air muka saya dan dia cuba tenangkan saya. Ketika tu anak saya baru berusia 3 bulan", ujar Zahiril dipetik sebagai berkata.

Namun sekarang, kalau anaknya nampak Zahiril dari jauh dia akan melompat-lompat kerana mula mesra kembali. Ia membuat Zahiril makin seronok dengan kehidupan sebagai bapa. Malah dia kini juga akan fikirkan anak dahulu meskipun terpaksa bekerja keras dalam lakonan.
         ________________________


No comments: