14 April 2014

GAMBAR - MAJLIS TAHNIK ANAK SULUNG ASHRAF MUSLIMGambar Majlis Tahnik anak sulung Ashraf Muslim yang diadakan kelmarin. Majlis tersebut adalah sempena kelahiran bayi perempuannya itu pada 5 April lalu yang diberi nama Sarah Ashraf Mohd Ashraf.

"Alhamdulillah.. Semalam malam yang bermakna bagi puteri sulungku SARAH ASHRAF BT MOHD ASHRAF selepas di tahnikkan oleh saudara Habib Ali Zainal Abidin di Masjid Muaz, Setiawangsa selepas majlis taklim malam semalam.

"Alhamdulillah rasa syukur teramat sangat kerana Allah permudahkan segala2nya berjalan dengan lancar.. Terima kasih Allah ini semuanya dgn keizinanmu. Terima kasih kepada Habib Ali dan Warga Darul Murtadha dan Warga Masjid Muaz serta ahli keluarga dan sahabat2 yg membantu.

"Doakan puteri saya sentiasa dirahmati dan diberkati Allah dan menjadi anak yg solehah serta berakhlak mulia," ujar Ashraf melalui laman sosialnya.

Untuk info, Tahnik merupakan amalan sunnah Nabi Muhammad S.A.W bertujuan untuk menguatkan lidah dan mulut bayi supaya bersedia untuk menyusu dan mengambil berkat dari orang-orang soleh.
         ________________________


No comments: