21 July 2014

BUAT LAPORAN POLIS - ISTERI EZANY 'GHAIB' WAKTU SUBUH"Pada hari Khamis, 17 Julai yang lalu, saya terjaga daripada tidur kira-kira jam 5.30 pagi dan saya mendapati isteri saya tiada. Pintu bilik terbuka, pintu rumah pun tidak berkunci. Saya lihat kunci rumah yang selalu dia bawa pun ada di rumah. Saya cuba hubunginya tetapi gagal. Saya tidak tahu apa yang berlaku," demikian dakwa pelakon Ezany Nizarif, 41, mengenai satu laporan polis yang dibuatnya semalam.

"Saya buat laporan itu untuk tujuan keselamatan dan saya sendiri tak tahu apa status isteri saya sebenarnya. Sama ada dia menghilangkan diri, dilarikan, diculik atau sebagainya. Saya tak tahu isteri saya ke mana. Tapi ada sumber yang memberitahu saya, orangnya adalah seorang wanita.

"Dia telah menghantar mesej kepada saya menerusi laman Facebook dan mengatakan suaminya ada hubungan dengan isteri saya. Sudah lebih empat hari dia menghilang, jadi bila saya buat laporan polis, saya harap pihak berkuasa dapat menjalankan siasatan lanjut," tambah Ezany dipetik sebagai berkata.

Untuk imbasan, sebelum ini kami pernah melaporkan yang Ezany mengakui yang dia bakal bercerai dengan isterinya, Lizda Nuryanti Abidin, 32. Katanya, bukan dia yang mahukan penceraian, tetapi isterinya yang mendesak agar diceraikan.Terdahulu, Ezany memberitahu apabila anak-anaknya bertanya tentang ibu mereka, Ezany memberitahu dia hanya menjelaskan kepada anak-anak yang ibu mereka keluar bekerja.

"Saya rasa terkilan perkara ini pula boleh terjadi. Masalah rumah tangga kami sudah lama, lagi pun rumah tangga mana yang tiada masalah. Selagi boleh tutup dan selesaikan, saya mencuba untuk tutup dan diamkan.

"Orang tahu masalah rumah tangga kami pun menerusi kemaskini status Facebook milik dia. Saya sudah tidak kisah jika dia mahu berpisah tetapi biarlah dengan cara yang baik. Tapi bila dia melibatkan media sosial seperti ini, semua orang pun sudah tahu," jelas Ezany dengan nada kesal.

Ditanya media mengenai perkembangan kes cerai mereka, katanya kes itu bakal disebut pada 4 Ogos ini. Malah butir-butir mesej yang dihantar oleh seorang wanita kepada Ezany menerusi laman Facebook juga bakal dijadikan bukti di mahkamah sekiranya perlu.


         ________________________


No comments: