28 January 2015

ISU SERANG & CEKIK - MAS IDAYU SEKADAR BERGURAU DENGAN ZUANMasihkah anda ingat dengan kes gempak penyanyi dangdut, Mas Idayu mencekik dan menyerang pengacara belakang pentas Mentor Legend, Zuan Azmi yang terkenal dengan slot 'bikin panas' di Melodi pada Ahad?

Kata Zuan, nasib baik perempuan... kalau Mas Idayu lelaki memang dia sudah lawan balik sebab dia diajar untuk hormat perempuan.

"Bukan setahun dua jadi artis, masih tidak tahu untuk bersikap professional," ujar Zuan dipetik sebagai berkata.

Bagaimanapun semalam, Mas Idayu menafikan ada berniat tidak baik tergadap Zuan. Dia sebaliknya mendakwa hanya sekadar bergurau sahaja.

"Saya tak tahu pula dia tak boleh bergurau kasar.

"Kalau nak lihat, penampilan saya dalam rancangan seperti ini sememangnya sentiasa dibayangi gurauan kasar.

"Dulu, ketika di Mentor 3, saya siap membawa rotan. Tetapi, tiada apa-apa masalah pun," dakwanya kepada Sinar Harian.

Klik gambar untuk size besar


"Semalam (Isnin), saya baru dapat tahu yang dia menulis tentang perkara ini di Twitternya.

"Saya pula sememangnya tidak mempunyai Twitter dan saya tahu pasal ini setelah seorang peminat prihatin mengirimkan WhatsApps kepada saya.

"Dia menulis sesuatu di belakang saya. Jadi, siapa yang tidak profesional sekarang ini? Saya atau dia?," kata penyanyi itu yang kesal dengan tindakan Zuan yang memuat naik status tersebut.

"Gurauan itu spontan dan bukan dibuat-buat," tambahnya yang akan menghubungi Penerbit Eksekutif Mentor Legend, Muhd Sufian Isa untuk meminta maaf kepada Zuan.         ________________________
No comments: