12 August 2015

LUAHAN ANAK DIDIE ALIAS SETELAH BERGELAR ISTERI BUAT RAMAI SEBAK



Anak sulung kepada pelakon dan pelawak Didie Alias iaitu Nur Dhaniyah Mohd Ridzuan, 22, baru-baru ini telah memuat naik gambar dan kapsyen di Instagram.

Kapsyen yang ditulis Niya ini sangat menyentuh hati dan sesiapa yang membacanya pasti berasa sebak.

Untuk info, Niya telah selamat bergelar isteri kepada Mohd Razishahriman Sabari, 29, seorang pereka grafik pada 8 Ogos lalu.

Klik gambar untuk size besar




"This one for you mummy. To be honest kakak type caption ni sambil meleleh leleh air hingus air mata.

"Sebak rasanya nk type ni..

"Tulang belakang kakak dr umur kakak 0 tahun sampai lah 22 tahun. Kakak tak pernah jauh dari mamy, org selalu cakap kakak PA mamy sbb asyik berkepit pergi mana mana. Sampai adik adik pun cakap anak manja sbb tak pernah duduk asrama asyik dkt rumah je. Sekolah dkt dgn rmh, sampai lah dah college pun dekat dgn rmh tak boleh duduk jauh.



"Kalau kakak demam, mamy jelah yg akan melayan kakak hantar pergi klinik. Haha demam sikit je pdhl (ni pun adik adik sakit hati je). Kalau shopping pun, "asyik kakak je dpt barang" kata suara org jealous dkt rumah. Punya lah malas nk pergi saloon, mamy jugak yg potong kan rambut. Sampai lah hari sebelum nk nikah, mamy pun cakap "aik nk kahwin dah pun asyik mi mi mi je"

"Mamy dah berkerja keras nk besarkan kakak dgn adik adik sorang sorang sampai kita kena tidur dalam satu bilik 6 beranak. Tapi sikit pun kiteorg tak merungut. Sampai tahap skrg org selalu ingat mamy dah senang.. mamy senang pun, senang utk anak anak.



"Mamy tak pernah nk tanya kakak psl kerja sekolah ke, homework ke, belajar ke.. mamy tak pernah paksa. Tapi kakak buat semua tu tanpa paksaan sbb nk balas balik budi mamy sampai lah skrg baru kakak terasa pandai sikit. Boleh lah kakak bagi segulung diploma & sijil sijil kecemerlangan akademik.

"Kakak mmg taknak orang lain yg jadi wedding planner kakak sbb kakak percaya mamy boleh buat sorg sorg. Dr dulu lagi mamy dah bergerak solo. Nasib baik ada aunty enot banyak tolong teman mamy sana sini utk make sure mamy tak buat keje sorg sorg smp demam satu hari terbaring je. Thank you mamy, thank you :'))))) Alhamdulillah.. Habis dah tanggungjawab mamy dkt kakak. Skrg kakak kena taat dkt iman pulak mcm mana kakak taat dkt mamy selama ni.



"Thank you mamy, majlis nikah & sanding semua berjalan dgn lancar. Kakak happy sgt bila mamy happy. Kakak pun sedih bila mamy sedih. (Yg lain lain kakak sambung nnti, dah panjang sgt kalau nk type hihi)

"Malam td baru terasa jauh sgt dgn mamy, kesian iman kena pujuk anak mamy ni. Nnti kakak hadiahkan mamy cucu eh? he he h," luah Niya.



Kredit foto: Teddyfilm.co



         ________________________




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...