03 September 2015

"MATA SAYA AKAN TERTUTUP PADA WANITA LAIN" - AKIM AHMADPenyanyi Akim Ahmad berkata pengorbanan Stacy yang sanggup meninggalkan agama Kristian untuk memeluk Islam tidak akan diabaikannya begitu sahaja.

Menurut Akim, perkara itu juga akan memberi kekuatan kepada dia untuk tidak mudah tergoda dengan mana-mana wanita yang cuba mendekatinya.

"Walaupun saya tahu pengorbanan yang dibuat bukan untuk saya, tetapi saya menganggap kesanggupannya memeluk agama Islam ada kaitan dengan saya.

Klik gambar untuk size besar
"Pengorbanan itu akan mengingatkan dan melarikan pandangan saya terhadap wanita-wanita cantik (yang berada di sekelilingnya).

"Nak cakap tentang jaminan saya kepadanya, saya tak berani kerana saya hanyalah manusia biasa," ujar Akim ketika ditemui media di pada majlis pertemuan bersama anggota Akim & The Majistret bagi mempromosikan konsert 'Ku Mohon' Tuhan Berikan Aku Cinta pada majlis yang diadakan di The Podium@Daun di Plaza Hartamas.

Untuk info, Stacy atau nama Islamnya Ummu Syaikhah Stacy Anam, 25, memeluk Islam pada Pada 24 Ogos lalu di pejabat Agama Islam, Johor Baru, Johor.Semasa lafaz syahadah dilakukan Stacy, dia turut ditemani ibu-bapanya.

Sementara itu, ditanya adakah dia dan Stacy sedang merancang ke arah perkahwinan dalam masa terdekat ini, penyanyi itu menafikan khabar angin tersebut.

"Saya mahu memberi ruang buat Stacy mendalami Islam dahulu sebelum merancang ke arah itu.

"Nak ikutkan sekarang saya nak kahwin. Tetapi saya mahu beri masa dan ruang kepada dia.

"Alhamdulillah, selain memberi semangat dan motivasi, saya ada datang ke rumahnya solat bersama," jelasnya.

Sementara itu, mengenai konsert 'Ku Mohon' Tuhan Berikan Aku Cinta, ia akan berlangsung pada 31 October depan di Stadium Malawati Shah Alam.

Konsert amal anjuran Islamic Relief Malaysia dengan kerjasama Mawlaya Network Sdn Bhd turut membariskan penyanyi Anuar Zain, Humood Alkhuder, Opick, Zain Bika, Ebiet G Ade, Akim &The Majistret dan Raihan.

Tambah Akim, ia satu penghargaan besar buat kumpulannya terlibat bersama barisan penyanyi hebat.

"Satu penghargaan buat kami dapat melibatkan diri menjayakan konsert ini.

"Kami akan menyampaikan beberapa lagu popular Akim &The Majistret seperti Mewangi dan Potret dengan susunan muzik baharu sesuai dengan tema konsert.

"Selain itu kami juga akan berduet dengan Ebiet G Ade pada.konsert berkenaan," katanya.Sumber: mStar         ________________________
No comments: