14 October 2015

PERKONGSIAN ISTERI AJAK SHIRO BUAT RAMAI TERSENTUHIsteri Ajak Shiro iaitu Afifah telah berkongsi kisah pengorbanan suaminya yang akan membuat hati anda tersentuh bila membacanya.

"Nie citer semalam... Susah nak tengok 2 tangan itu kosong tanpa anak disisi. Sebelum nie semua orang tanya, apa yang paling sweet baba buat.. tapi selalu xde jawapan sebab xtahu apa yang sweet tentang baba.

"Setelah diamati dan diteliti, ku sedar segala tentang baba adalah sweet.. kalau baba ada di rumah semua urusan anak dia nak buat.. mandikan, bagi susu, pakaikan baju, tidurkan dan semua berkaitan rumahtangga. Pendek kata, baba tapaw semua kerja2 ibu di rumah.

Klik gambar untuk size besar
"Bila dia duduk berehat pun dia akan panggil semua untuk peluk dia sambil menonton televisyen, so ibu akan tutup api masak, berhenti basuh pinggan dan lain2 untuk join baba.

"Bila orang tanya, baba romantik sama macam cerita Isteriku Bukan Tukang Masak tak? Jawapannya.. baba lebih daripada itu. Romantiknya bukan pada kata2 sangat tetapi sentuhan kasih sayang yang melimpah-ruah... terima kasih Allah kerana ciptakan ku dari rusuk kiri insan penyayang ini," tulisnya.

Apa yang dilakukan oleh Ajak Shiro ini benar-benar melambangkan beliau sebagai seorang suami dan bapa yang mithali. Lelaki seperti ini memang susah hendak di cari zaman sekarang, untung Afifah dapat suami seperti Ajak. Kami doakan rumah tangga anda akan lebih diberkati dan dipenuhi kasih sayang.

         ________________________
No comments: