19 October 2015

"SAMPAI BILA-BILA PUN SAYA TAK AKAN PADAM GAMBAR BIKINI ITU" - JULIA ZIEGLERJulia Ziegler, 30, sebelum ini hangat diperkatakan apabila dia berkongsi gambar berbikini ketika percutiannya ke Pulau Redang.

Pelakon tersebut memaklumkan pemakaian bikininya adalah bersesuaian dengan situasi dan tempat yang dilawatinya, iaitu sebuah pantai.

Terkini Julia bertegas yang dia tidak akan membuang gambar-gambar bikininya sampai bila-bila walaupun ramai peminat yang memintanya berbuat demikian.

"Kenapa saya perlu tunduk dengan kehendak segelintir pihak yang mahu saya memadamkan gambar berkenaan sedangkan secara jelasnya saya tidak melakukan sebarang kesalahan?

"Saya tahu diri saya. Lagipun, gambar itu dimuat naik dalam akaun Instagram milik peribadi saya dan bukannya meminjam akaun individu lain.

"Kalaupun ada pihak yang 'terganggu' selepas melihat gambar tersebut, saya sendiri juga tidak pernah memaksa orang lain untuk melihatnya."Malah saya bertanggungjawab sepenuhnya... Sebab itu saya bertegas untuk tidak akan memadamkan gambar berkenaan sampai bila-bila

Julia juga melahirkan rasa kesalnya dengan sikap sesetengah manusia yang suka menilai orang dari segi luaran semata-mata.

"Semua orang nak menjadi baik tapi macam mana perkara itu boleh berlaku jika berterusan dihentam oleh pihak yang gemar mencari kesalahan."Apa yang sangat saya kesalkan dengan sikap segelintir pihak yang gemar menilai luaran seseorang dan terus membuat kesimpulan sendiri. Saya juga manusia biasa yang melakukan kesilapan.

"Kalaupun saya ada melakukan kesilapan, tidak bolehkah ditegur dengan cara berhemah berbanding dilemparkan kata-kata sinis.

"Konflik sebegini yang buat saya tidak sedap hati sepanjang dalam proses bermuhasabah diri.         ________________________
No comments: