27 April 2017

ESMA DANIEL AKUI SUDAH BERCERAI DENGAN NITRA SARI NOVEMBER LALU"Ini adalah kali kedua saya gagal dalam perkahwinan dan pastinya ia satu perkara sukar untuk saya terima. Namun, saya perlu akur apabila kami sudah tiada jodoh untuk bersama.

"Bekas isteri kini menetap di Johor Bahru bersama enam anak kami. Saya tak nafikan, jarak yang jauh dan sibuk dengan pekerjaan antara punca perpisahan ini," akui pelakon Esma Daniel, 48, mengenai rumah tangganya bersama Nitra Sari Omar yang sudah menemui noktah sejak November tahun lalu.

Kata Esma, beliau perlu mengambil masa agak lama untuk membuat pengakuan berikutan perlu mengumpul semula semangat dan kekuatan.

Klik untuk gambar besar
Jelas Esma lagi, sekarang adalah masa yang sesuai untuk dia mendedahkan statusnya kerana jika terus mendiamkan diri, dia bimbang ia boleh mencetuskan masalah di kemudian hari.

"Jika diikutkan saya tidak mahu bercakap mengenai perkara ini, tetapi saya perlu akur bahawa saya adalah golongan artis yang juga milik masyarakat.

"Jika saya terus berdiam diri, lama kelamaan mereka akan bertanya juga dan saya pula bukanlah seseorang yang suka berkongsi semua perkara di laman sosial," ujarnya.Tambah Esma, mereka berpisah secara baik memandangkan anak-anak masih kecil dan memerlukan perhatian.

"Demi anak-anak, kami harus berbaik dan saya perlu terus bekerja untuk membesarkan mereka," tuturnya.

Untuk rekod, Esma berkahwin dengan Nitra pada 2002 dan dikurniakan enam anak yang kini berusia setahun hingga 10 tahun.

Ia adalah perkahwinan kedua bagi Esma selepas bercerai dengan pelakon, Sherie Merlis. Hasil perkongsian hidup dengan Sherie, mereka dikurniakan dua anak.
www.myartis.com / Sumber: Harian Metro
         ________________________

No comments: