04 August 2017

LAGI 2 MINGGU TUNAI HAJI - FAKHRUL UNIC TERLIBAT KEMALANGAN


Malang tak berbau!

Demikian halnya dengan anggota kumpulan UNIC, Fakhrul apabila beliau terlibat dalam kemalangan selepas motosikal yang dibawanya terbabas dan melanggar pembahagi jalan kira-kira jam 12 tengah hari semalam.

Kemalangan tersebut berlaku ketika Fakhrul dalam perjalanan ke Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah, Subang.

Menurut Fakhrul, dia bersyukur kerana kemalangan itu tidak meragut nyawanya dan hanya mengalami patah tulang betis dibahagian kaki kanannya.

"Motor yang saya bawa itu terbabas kerana jalan licin akibat hujan yang baru sahaja selepas turun. Ketika itu saya baru sahaja selesai mengacarakan program Bismillah Addhuha.

"Benda dah nak berlaku, saya redha dan besyukur kerana tidak mengalami kecederaan yang serius. Hanya patah tulang betis, tangan terseliuh dan juga sedikit calar-balar dibahagian badan.

Klik untuk gambar besar


"Mujur kemalangan itu tidak melibatkan sebarang kenderaan. Alhamdulillah saya okay, terima kasih kepada mereka yang membantu dan saya mohon peminat doakan supaya saya cepat sembuh," katanya.

Dalam pada itu, Fakhrul juga memberitahu dia masih belum dapat memastikan keberangkatannya ke tanah suci untuk menunaikan ibadah haji kerana keadaannya tidak mengizinkan.

"Kalau diikutkan saya akan berangkat menunaikan ibadah haji dua minggu lagi namun disebabkan keadaan saya begini, kena tunggu keputusan doktor terlebih dahulu," jelasnya.

Fakhrul kini ditahan di Pusat Perubatan Kelana Jaya selepas mendapatkan rawatan di unit kecemasan hospital berkenaan.
www.myartis.com / Sumber: Astro Gempak

         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: