07 January 2018

KINI BERGELAR PELAKON: "FIZIKAL TAK LAGI JADI PENGHALANG" - KAK GIRL


Kak Girl yang sering tampil dengan aksi menghiburkan menerusi siri video parodi lip sync sambil menari dalam kereta dipandu suaminya itu kini sudah bergelar pelakon drama serta filem.

Gelagat yang bersahaja dan melucukan itu mula memberi tuah kepadanya dalam mengorak langkah dalam bidang seni yang memang menjadi minatnya.

Dedah pemilik nama sebenar Nur Amira Maslan, 31, ini, dia kini sudah membintangi empat buah drama selain bakal muncul dalam filem pertamanya berjudul Jeritan Jin tidak lama lagi.

Selain Jeritan Jin, Kak Girl baharu sahaja selesai menjalani penggambaran drama berjudul Terbalik dan Zam dan Shah untuk siaran TV3. Manakala drama Abang Lori Ohsem untuk siaran HyppTV kini masih dalam penggambaran.Penyampai radio Best FM ini berkata, dia sendiri tidak menyangka mendapat pelbagai peluang dalam lakonan dan dia tidak berhasrat untuk melakukannya secara suka-suka.

Sebaliknya kata Kak Girl, dia ingin serius terhadap dunia lakonan dan bersyukur apabila peminat memberikan respon yang baik terhadap lakonannya.

"Lakonan memang minat saya jadi niat tu memang hendak teruskan sampai bila-bila dan kepercayaan diberikan produksi memang saya hargai dan buat bersungguh-sungguh.

"Pada saya soal fizikal tidak lagi jadi penghalang kerana penonton sekarang sudah bersikap terbuka, janji kita ada bakat dan boleh berlakon, Insya-Allah kita diterima baik."Alhamdulillah lakonan saya dalam drama mini di Youtube berjudul Mocha Kau Bahagia sebelum ini pun mendapat maklum balas positif penonton dan ia sedikit sebanyak menaikkan semangat saya," ujarnya.

Tambah Kak Girl, dia juga bertuah kerana watak diberikan bukan stereotaip drama bergenre komedi sahaja sebaliknya pelbagai.

Sementara itu, kata Kak Girl, dia tidak berasa kekok berada di set penggambaran kerana sebelum ini pernah aktif berlakon teater di Johor.

"Sedikit sebanyak pengalaman sebelum ini banyak bantu saya untuk dalami watak diberikan selain tidak berasa kekok ketika di set penggambaran," ujarnya yang turut mendapat sokongan penuh suaminya untuk serius dalam bidang lakonan.


www.myartis.com / Sumber: mStar


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: