20 February 2018

'BUDAK BARU NAK UP' - AIZAT GESA PEMINAT BERI RUANG TONJOL BAKAT


Kecaman serta kritikan negatif para netizen diberikan kepada 'budak baru nak up' itu adalah tidak kata penyanyi Aizat Amdan.

Dalam pada itu, Aizat turut menggesa peminat muzik tanah air agar memberi ruang kepada penyanyi baharu untuk menonjolkan bakat mereka.

"Bagi saya mereka ini mempunyai bakat yang 'fresh' serta keistimewaan tersendiri dan perlu diberi pertimbangan oleh semua pihak untuk menerima kehadiran mereka dalam industri muzik.

"Jangan letakkan harapan terlalu tinggi kerana golongan ini memerlukan masa dan ruang untuk belajar menjadi pelapis yang boleh dibanggakan kelak," katanya.

Klik untuk gambar besar


Antara barisan penyanyi baharu yang dilabel 'budak baru bak up' termasuk Haqiem Rusli, Khai Bahar, Wany Hasrita dan Aiman Tino.

Tambah Aizat, penyanyi baru itu memerlukan sokongan moral untuk mencipta nama dalam persada muzik tempatan dan bukannya memberi kecaman yang boleh menjejaskan reputasi mereka.

Penyanyi yang popular dengan lagu 'Hanya Kau Yang Mampu' itu berkata zaman dilalui muka-muka baharu itu sangat mencabar lebih-lebih lagi dengan kewujudan media sosial yang menyaksikan para netizen bebas memberi sebarang kritikan dan pujian."Saya mendoakan agar mereka ini kuat dan mampu mengharungi cabaran getir khususnya apabila berhadapan dengan pelbagai kerenah netizen di media sosial," kata pemenang Anugerah Juara Lagu ke-24 melalui lagu 'Pergi' itu.

Aizat yang juga komposer berkata penyanyi baru ini mempunyai keistimewaan tersendiri, dan kehadiran mereka telah memeriahkan lagi industri muzik tempatan.

Mengenai perkembangan terbaru dirinya, Aizat berkata beliau kini sedang sibuk mempromosi single terbaharunya berjudul Sampai Ke Hari Tua.

Katanya, single itu mengisahkan tentang hasrat semua orang yang mahu kekal bersama pasangannya sehingga ke akhir usia.


www.myartis.com / Sumber: mStar


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: