28 February 2018

IMPIAN MAT DAN JADI PENDUDUK TETAP TERCAPAI


"Jantung saya berdebar-debar sangat sampai nak gugur rasanya bila Timbalan Perdana Menteri panggil nama saya atas pentas secara spontan.

"Saya memang terkejut dan malu sangat sebab semua orang dalam majlis tu tumpu pada saya. Walaupun saya memang terlibat dalam bidang penyiaran, tapi perasaan malu tu tetap ada... perasaan jadi lain macam.

"Memang saya pun tidak menyangka bahawa TPM sendiri yang akan umum perkara tersebut. Paling saya tak sangka beliau akan panggil naik atas pentas dan umum perkara tu.

"Saya rasa ia satu impian yang menjadi kenyataan.. boleh duduk di sini dan kini harapan saya agar saya boleh membuat sesuatu yang positif untuk Terengganu.

Klik untuk gambar besar


"Saya mula memohon menjadi rakyat Malaysia selepas sahaja saya kahwin, saya tahu ia tidak mudah tapi bila berita gembira ini datang.. saya rasa macam nak cium tangan TPM," kata Mat Dan yang gembira impiannya menjadi kenyataan apabila menerima kejutan selepas Timbalan Perdana Menteri meluluskan permohonan statusnya sebagai Penduduk Tetap (PR).

Menurut selebriti yang fasih berbahasa Melayu loghat Terengganu itu, dia masih sukar mempercayai permohonannya itu diluluskan selepas melalui proses yang ditetapkan..

Mat Dan atau nama Islamnya Muhamed Kareef Daniel Abdullah yang berasal dari Bristol, United Kingdom sudah menetap di Malaysia sejak tahun 2009.Beliau mendirikan rumah tangga dengan gadis pilihannya yang berasal dari Chendering, Terengganu Mac tahun lalu.

Jejaka yang berusia 28 tahun itu juga menzahirkan rasa terima kasih kepada rakyat Malaysia khususnya rakyat Terengganu kerana boleh menerima kehadirannya di negeri yang terkenal dengan keindahan alam semula jadi dan warisan budaya yang menarik.

Untuk makluman, status penduduk tetap Mat Dan diluluskan selepas mengkaji semua aspek termasuk sumbangannya kepada Malaysia.
www.myartis.com / Sumber: Astro Awani & BERNAMA


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: