14 February 2018

KRITIKAN NYANYIAN DI AJL 32: "TERKESAN, TAPI HANYA SEKEJAP" - WANY


Akui terkesan dengan kritikan dan kecaman daripada netizen mengenai persembahannya pada malam kemuncak Anugerah Juara Lagu 32 (AJL32) pada malam Ahad lalu, penyanyi Wany Hasrita berkata dia tidak mahu terlalu memikirkan hal tersebut dan hanya ingin memberi fokus terhadap kariernya selepas ini.

"Tujuan saya muatnaik status terdapat buli siber bukan kerana berasa tertekan. Tapi ingin memberi kesedaran pada orang luar bahawa buli siber itu sememangnya wujud.

"Baru saya tahu perasaan orang yang melalui situasi buli siber. Memang menyakitkan hati. Pada awalnya, tidak dinafikan saya terkesan juga dengan kritikan netizen.

"Tapi hanya sekejap sahaja. Saya dah lakukan yang terbaik pada malam itu. Jadi, lebih baik saya fokus pada karier selepas ini," kata Wany atau nama sebenarnya Nurshazwany Hasrita Hasbullah, 26.

Klik untuk gambar besar


Wany ada memuatnaik status menerusi laman Instastorynya dengan mengatakan kewujudan buli siber dan mendoakan tidak ada sesiapa yang perlu melalui situasi tersebut.

"Buli siber benar terjadi. Saya berdoa agar semua orang tidak perlu melalui situasi seperti ini," tulisnya.

Manakala ruang komen di gambar laman Instagram Wany dan YouTube dipenuhi dengan pelbagai kritikan dan pendapat daripada netizen.Rata-ratanya meluahkan rasa tidak berpuas hati dengan nyanyian Wany yang dikatakan sumbang, malah gimik 'drama' pembuka persembahan juga tidak sesuai dan ketinggalan zaman ketika mempersembahkan lagu 'Menahan Rindu'.

Bagaimanapun, Wany menjelaskan idea dan konsep tersebut bukan datang daripada pihaknya atau pihak pengurusan namun hanya mengikut kehendak pihak ketiga.

"Pihak tersebut yang mahukan konsep seperti itu. Saya sebagai pendatang baru hanya ikut sahaja. Takkan saya nak demand atau jadi diva," ujarnya.Dalam pada itu, Wany memberitahu jika diberi peluang dia ingin melakukan konsep yang berlainan dan sesuai dengan lagu Menahan Rindu yang mempunyai banyak maksud.

"Kalau ikutkan saya sendiri mahukan konsep yang berlainan dan sesuatu yang boleh orang ingat sampai bila-bila.

"Lagu 'Menahan Rindu' itu sendiri mempunyai maksud yang banyak. Bukan hanya untuk kekasih sahaja tetapi rindu pada ahli keluarga juga," jelasnya.


www.myartis.com / Sumber: mStar


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: