20 March 2018

TAK AMBIL SPM - ISMAIL IZZANI SAMBUNG DI KOLEJ SWASTA


"Sejujurnya saya bukan seorang yang suka belajar. Jadi, saya ambil keputusan untuk tidak menduduki SPM seperti rakan yang lain.

"Saya sudah berbincang dengan ibu bapa dan mereka juga bersepakat serta setuju untuk saya terus melanjutkan pelajaran di kolej swasta.

"Untuk masuk kolej itu tidak memerlukan keputusan SPM tapi hanya melalui satu peperiksaan awal," demikian kata penyanyi Ismail Izzani, 18, yang mengakui tidak berminat untuk menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) seperti rakan sebayanya.

Ismail berkata dia akan terus melanjutkan pelajarannya di kolej swasta dalam jurusan komunikasi melalui peperiksaan awal yang disediakan kolej tersebut.

Klik untuk gambar besar


"Insya-Allah, saya ada perancangan untuk lanjutkan pelajaran dalam bidang komunikasi," tuturnya yang terkenal dengan lagu 'Sabar' ini

Ismail mengambil keputusan tersebut disebabkan tidak sempat mendaftar untuk menduduki SPM pada tahun lalu memandangkan dia belajar dari rumah (home schooling) sejak usia 16 tahun.

Bagaimanapun, anak kepada penyanyi popular era 80-an, Datin Suliza itu tidak pasti lagi bila masa yang sesuai untuk sambung belajar."Keputusan ini dibuat pun disebabkan saya tidak sempat daftar untuk ambil SPM tahun lalu. Sepatutnya tarikh akhir untuk daftar bulan Mac. Tapi saya dapat tahu masa bulan Mei.

"Saya belum pasti lagi bila waktu yang sesuai untuk sambung belajar. Yang pastinya, bukan dalam masa terdekat," jelasnya.

Dalam pada itu, Ismail sudah melancarkan single terbaru berjudul 'Luar Biasa' yang dicipta khas untuk peminat yang menyokongnya selama ini.

"Alhamdulillah, single terbaru saya dah pun dilancarkan beberapa hari yang lalu dan mendapat sambutan. Lagu ini saya cipta memang khas buat peminat yang menyokong karier saya sejak mula lagi," ujarnya


www.myartis.com / Sumber: mStar


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: