04 April 2018

"JANGAN SERANGAN PERIBADI" - SUFIAN TAK KISAH FATHIA TUKAR LIRIK


"Sebelum ini, memang ramai yang membuat 'cover' lagu ini dan saya sudah pun mendengarnya. Bagi saya, ini adalah antara lagu 'cover' yang kreatif.

"Saya tak rasa apa-apapun dan melihatnya sebagai cara untuk Fathia berkarya. Saya puji hasil kerjanya itu dan produksi terbabit.

"Cuma harapan saya, apabila dia menyanyikan semula lagu itu dalam versinya sendiri, janganlah dia ada niat tertentu.

"Seperti membuat serangan peribadi secara berkias sehingga dilihat seperti cuba mencampuri urusan peribadi orang lain," kata penyanyi Sufian Suhaimi berhubung isu pelakon Fathia Latiff yang menukar lirik lagunya "Di Matamu'.

Klik untuk gambar besar


Sufian memberitahu yang dia menganggap tindakan Fathia merakam semula lagu 'Di Matamu' yang diubah lirik menjadi seperti lagu balasan kepada single hitnya itu sebagai cara aktres terbabit berkarya.

Malah, penyanyi berusia 26 tahun ini tidak terasa hati walaupun ada pihak mendakwa perbuatan pelakon kontroversi itu seolah-olah cuba mengeruhkan keadaan apabila turut mengaitkan bekas tunangnya, pelkaon Elfira Loy ketika memuatnaik video terbabit di Twitter.

Walaupun mempercayai setiap orang mempunyai cara tersendiri untuk berkarya, Sufian tetap berharap tiada sebarang sindiran yang tersirat.Tambah Sufian lagi, budaya menukar lirik serta merakamkan lagu balasan kepada sesebuah lagu bukanlah perkara asing dalam industri hiburan.

"Di luar negara pun ada melakukan perkara sama contohnya lagu If I Was A Boy yang dinyanyikan Beyonce dan Perfect oleh Ed Sheeran. Jadi, ia bukanlah satu perkara yang pelik buat saya," ujarnya.

Terdahulu, netizen mempersoalkan apakah motif sebenar Fathia untuk terus melibatkan bekas tunang Sufian itu dengan kenangan silamnya ketika Fathia 'cc' lagu tersebut kepada Elfira di Twitter.

Dalam yang masa sama, Elfira juga tidak faham mengapa pelkaon drama bersiri 'Ariana Rose' itu berbuat demikian.


www.myartis.com / Sumber: Berita Harian


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: