24 May 2018

DIKRITIK TAMPIL BERTUDUNG - ZIZI MINTA DOA BAIK-BAIK


Siapa yang tidak kenal dengan penyanyi, Zizi Kirana yang sememangnya sinonim dengan imej seksi dan sering memuatnaik gambar berpakaian terdedah sehingga menampakkan 'aset' yang tidak sepatutnya.

Baru-baru ini, penyanyi yang popular dengan lagu 'Nak Ke Tak Nak' itu memuatnaik videonya bertudung sambil menyanyikan lagu sempena bulan Ramadan.

Rata-rata netizen memuji Zizi yang cantik bertudung, namun tidak kurang juga ada yang mengecam dan memberi pesanan kepada Zizi supaya jangan jadi penunggang agama.

Tidak mudah melatah dengan kritikan dari netizen, Zizi memohon agar mendoakan yang baik-baik serta berhenti mengecamnya dan menggelar dirinya munafik.

Klik untuk gambar besar


"Doa yang baik saja buat kita semua, berhenti-hentilah 'membawang'. Senang cakap, saya bukan jenis acah-acah warak di depan tetapi di belakang mengumpat, mengata, menipu atau menzalimi orang secara senyap-senyap.

"Jadi apa yang perlu dilakukan ialah ubah persepsi dan sentiasa berlapang dada. Jauhi diskriminasi dalam menghukum," ujarnya.

Apa-apa pun, kita doakan yang baik-baik untuk Zizi. Mana tahu akan terbuka hati untuk tampil lebih sopan lepas ni. Tapi tak sangka, bulan puasa ni pun ramai juga yang suka 'membawang'.


www.myartis.com / Sumber: Media Hiburan


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: