04 May 2018

HAIDA DEDAH DIRINYA DAH LAMA BERKAHWIN SEMULA


Penyanyi Haida Hafiz akhirnya menjawab teka-teki mengenai status perkahwinan apabila mendedahkan dirinya sudah berkahwin dengan lelaki pilihannya yang ingin dikenali sebagai Mr R.

Namun Haida yang juga bekas peserta program Gegar Vaganza musim keempat (GV4) enggan berkongsi butiran lanjut.

Haida atau Noor Haida Mohd Idris, 37, berkata, dia meminta maaf kerana selama ini berahsia daripada pihak media dan peminat.

"Sebelum ini kalau ada rakan media bertanya mengenai kehadiran lelaki yang selalu ikut saya walau ke mana juga, saya selesa untuk tidak berkongsi.

"Malah ketika menyetai GV4 pun saya tidak bercakap perkara ini. Kalau boleh biarlah kerjaya saya ke depan. Dalam masa sama waktu itu saya nak fokus pertandingan. Saya berterima kasih kepada rakan media yang faham.

Klik untuk gambar besar


"Saya selalu cakap, sampai masa saya beritahu. Macam sekarang, saya fikir ini waktu sesuai. Sejujurnya, saya dan suami sudah lama berkahwin.

"Bila dan di mana, biarlah ia kekal menjadi rahsia. Tidak ramai tahu kecuali dalam kalangan keluarga saja," tuturnya.

Haida yang popular menerusi lagu 'Zapin Usik Mengusik' bersama kumpulan Senario berkata, dia tidak kisah tanggapan orang sekeliling mengenai perkahwinannya itu.

"Tidak ada sebab nak berahsia sangat, cuma prinsip saya tidak mahu terlalu bercerita soal peribadi. Lagi pula sebelum ini saya tidak aktif menyanyi."Apabila menyertai GV4, orang kembali mengenali saya. Kebetulan ternampak pula ada pasangan bersama saya. Jadi, ia menimbulkan tanda tanya.

"Apa pun tanggapan orang, biarlah. Saya anggap ia seperti angin lalu. Cukup saya beritahu sudah berpasangan dan bernikah," katanya.

Untuk makluman, Haida sebelum ini pernah berkahwin dengan bekas penerbit rancangan televisyen, Aminudin Yahya pada 2004 dan bercerai tujuh tahun selepas itu.

Menerusi perkahwinan itu, Haida dikurniakan seorang anak lelaki bernama Muhammad Al Hafiz Aminuddin yang kini berusia 13 tahun.
www.myartis.com / Sumber: Harian Metro


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: