20 May 2018

TERKILAN GAGAL MENGUNDI - HANIS & HAIRUL AKUI 'TERIKAT'


"Memang patutnya tiada alasan pun. Cuma, kami tiada tarikh lain lagi berikutan komitmen yang sudah pun dijanjikan. Susah untuk menukar penggambaran ke tarikh baharu kerana kami enggan menyusahkan pihak lain.

"Kalau diikutkan, inilah kali kedua saya mengundi, begitu juga dengan suami. Namun tiada rezeki kami kali ini kerana tarikhnya bertembung dengan penggambaran yang sudah dijanjikan lebih awal.

"Kami berjanji akan mengundi pada masa akan datang. Ia adalah tanggungjawab semua rakyat Malaysia yang layak berbuat demikian.

"Sebab itu sampai ke hari ini kami berasa terkilan. Semuanya atas khilaf sendiri," kata pelakon Hanis Zalikha yang memberitahu pada hari pembuangan undi, beliau dan suami, Hairul Azreen terikat dengan penggambaran iklan.

Klik untuk gambar besar


Pasangan selebriti itu mengakui ralat tidak dapat menunaikan tanggungjawab membuang undi pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14), baru-baru ini.

Kebetulan, katanya, itulah saja tarikh yang membolehkan mereka berdua berbuat demikian kerana selepas PRU-14, Hairul terbabit dengan penggambaran filem, Paskal, di luar ibu kota.

Terdahulu, kedua-dua pelakon terbabit menjadi perhatian netizen yang menyindir mereka gara-gara tidak berkongsi gambar pengalaman mengundi, seperti biasa dilakukan orang lain, pada hari pilihan raya yang berlangsung 9 Mei lalu.Netizen mendakwa, pasangan terbabit tidak menjalankan tanggungjawab mereka sebagai rakyat, sedangkan Hairul sendiri menonjolkan jati diri sebagai anak Malaysia apabila membintangi filem mengenai pasukan keselamatan.

Terbaru, Hairul yang sebelum ini menjayakan filem Qhaliq sebagai anggota bomba, kini menjadi antara tunjang naskhah yang berkisar pada anggota elit Pasukan Khas Laut (PASKAL), Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM).

Diarahkan oleh Adrian Tan, filem yang menjalani penggambaran di Lumut, Perak; Semporna, Sabah; dan Maghribi itu turut menampilkan pelakon seperti Ammar Alfian, Henley Hii, Taufiq Hanafi, Gambit Saifullah, Hafizul Kamal, Theebaan G dan Jasmine Suraya Chin.
www.myartis.com / Sumber: Berita Harian


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: