17 June 2018

AKIM PUJI STACY JAHIT BAJU RAYA MEREKA SEKELUARGA


Hari Raya tahun ini adalah bermakna bagi penyanyi Akim Ahmad apabila isterinya, Ummu Shaikhah Stacy Anam pertama kali menjahit baju raya mereka sekeluarga untuk digayakan pada hari pertama.

Penyanyi lagu 'Potret' itu memuji dan kagum degan kegigihan dan kesungguhan isterinya, biarpun baju raya tersebut mempunyai kekurangan namun ia akan menjadi nostalgia buatnya pada masa hadapan.

"Inilah baju yang dijahit oleh isteri tercinta, sebuah tugasan yang diselesaikan isteri saya. Betapa tekunnya dia menjahit walaupun tak pernah pun jahit baju kurung dan baju Melayu.

"Walaupun ada kekurangan, ia memori untuk kami berdua kenang tetapi kekurangan itulah yang buat aku terima kau wahai isteriku.

"Ketekunan kau itulah yang membuatkan aku memilihmu. Bukan baju yang sempurna yang aku mahukan, yang aku mahu adalah kau dan keluarga kecil kita," kata Akim.

Klik untuk gambar besar


Dalam pada itu, vokalis kumpulan Akim & The Majistret ini mendoakan agar Stacy sentiasa menjadi isteri yang patuh padanya.

"Semoga engkau menjadi isteri yang sentiasa patuh pada suamimu. Dan aku berdoa semoga Allah sentiasa memberikan kurnia padamu wahai isteri,” ujarnya.

Untuk makluman, Akim, 27, berkahwin dengan Stacy atau Ummu Syaikhah Stacy Anam, 28, di Hotel Shangri La Tanjung Aru, Kota Kinabalu, Sabah pada 5 Februari 2016.

Mereka dikurniakan seorang anak perempuan, Eshaal yang kini berusia setahun dan mereka turut mempunyai anak angkat, Bella, 6 tahun.


www.myartis.com / Sumber: mStar


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: