02 August 2018

7 FOTO - 'MAISARA DAYANA FATHIA', ANAK ANGKAT BARU ABBY


Alhamdulillah... tahniah kami ucapkan kepada pelakon Abby Abadi yang dikurniakan rezeki untuk menimang anak angkat lagi dan kali ini seorang perempuan.

Tidak sampai sebulan lalu, Abby sebelum ini mengambil seorang anak angkat lelaki yang diberi nama Muhammad Daiyan Fayyadh.

Bekas ahli kumpulan Elit ini memberitahu, bayi comel yang baru sahaja berusia seminggu itu diberi nama Maisara Dayana Fathia dan menyifatkan ia sebagai rezeki daripada Allah.

"Assalamualaikum. Selamat Pagi. Kita ada berita gembira nak kongsi pagi ni. Kita dah ada baby "kembar tak seiras" dan "kembar tak sebulan", hehe.

Klik untuk gambar besar


"Alhamdullillah, Allah izinkan saya dan suami menjadi Mama dan Abah pada bayi-bayi ini. Doakan yang terbaik ya," tulisnya yang menyifatkan kehadiran dua anak angkatnya sebagai anugerah dari Allah.

Tambah Abby, dia berharap netizen tidak cepat menilai dirinya dan sebagai ibu dia berjanji akan berusaha yang terbaik untuk membesarkan dua bayinya itu.

"Kami akan usahakan yang terbaik, Lillahi Taala. Tak perlu rajin sangat menilai, itu tak kena, ini tak betul. Saya tengah dalam pantang ni, jaga kelakuan OK hihi," katanya lagi.

Dalam pada itu, Abby menerusi posting berbeza memberitahu dia menyifatkan kehadiran Dayana sebagai kembar kepada Daiyan.Kata Abby, dia sudah lama mengimpikan untuk memiliki dan membesarkan anak kembar dan bersyukur ia dimakbulkan oleh Allah. Lama dah Mama impikan ada baby kembar dan Allah izinkan, Mama ada dah Daiyan dan Dayana.

"Memang rasa sungguhlah macam jaga kembar... tak menang tangan dibuatnya hehe.. Tapi Alhamdullillah, Allah bagi sebab Allah tahu Mama dan Abahnya mampu," ujarnya.

Dalam perkembangan lain, Mufti Wilayah Persekutuan, Datuk Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri menerusi Instagramnya memberitahu Abby bersama suaminya, Muhammad Faizal hadir ke pejabatnya untuk proses tahnik anak-anak angkat mereka.Turut hadir adalah bekas suaminya, Norman Hakim bersama isteri, Memey Suhaiza untuk proses sama bagi anak perempuan mereka, Mikayla Delisha Hakim yang dilahirkan 12 Julai lalu.

Untuk melihat perkembangan Dayana dan Daiyan boleh mengikuti Instagram mereka, @daiyandayana.

Abby dan Norman turut mempunyai tiga orang anak bersama iaitu Mohamed Danish Hakim, 15, Marissa Dania Hakim, 13, dan Maria Danisha Hakim, 10.

Manakala menerusi perkahwinan dengan Memey, Norman turut mempunyai dua cahaya mata lelaki Muhammad Darwisz Hakim, 5, dan Muhammad Dikhriz Hakim, 3.
www.myartis.com / Sumber: mStar


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: