16 August 2018

HAFIZ HAMIDUN AKUI 'SEPARUH GILA', JUMPA PAKAR


"Saya hanya manusia biasa dan memerlukan bantuan psikologi. Saya bukannya orang bijak pandai yang tahu semua perkara. Alhamdulillah, ramai yang membantu saya bertemu beberapa pakar supaya lebih tenang dan tidak berputus asa dengan ujian yang menimpa.

"Saya tidak mahu menjadi manusia yang berputus asa sehingga menjejaskan kesihatan. Bagi saya, tidak semestinya dalam keadaan salah, kita tidak boleh memperbetulkan kesilapan. Itulah juga pelajaran yang saya terima.

"Dan, tidak selamanya kita betul dan orang lain salah," kata penyanyi nasyid, Hafiz Hamidun, 34, yang mendedahkan sejarah mengenai kemelut perkahwinan dengan usahawan kosmetik usahawan kosmetik, Siti Arifah Amin atau Joy Revfa, 31, cukup mengganggu emosinya sehingga merasakan dirinya bagai separuh gila.

Sebelum ini, bekas peserta Gema Gegar Vaganza musim pertama ini dilihat seperti tidak mahu kongsikan tentang kemelut tersebut yang dihadapi tahun lalu.

Klik untuk gambar besar


Menurut Hafiz, krisis rumah tangga dengan bekas isterinya itu menyebabkan berat badannya turun mendadak, malah dia mendakwa tidak mampu melelapkan mata, hilang selera makan dan alami depresi selama enam bulan sehingga terpaksa meminta bantuan pakar untuk mententeramkan jiwa.

Katanya lagi, ramai yang mengatakan bahawa dia tidak terkesan dengan kemelut perkahwinannya itu, namun mereka tidak tahu apa yang dihadapi olehnya yang bukan saja menyebabkan mengalami tekanan mental, malah kerjaya dan perniagaannya turut terganggu.

"Siapa kata saya tidak terkesan dengan apa yang berlaku? Orang tuduh saya suami enam hari, tidak mampu memberikan nafkah batin, tak bertanggungjawab dan lebih buruk, dituduh sebagai golongan 'kunyit'."Kesan buruknya bukan saja pada jiwa, tetapi kerjaya dan perniagaan. Saya mengambil masa selama enam bulan untuk menghilangkan tekanan mental dan fizikal.

"Lebih beri tekanan, banyak tawaran projek terbatal pada saat akhir. Saya tahu, kebanyakan penganjur menghormati masalah saya hadapi, tetapi soal kerjaya dan peribadi tiada hubung kait. Saya terima dan reda dengan ujian Allah ini," katanya.

Bagaimanapun Hafiz memberitahu dia tidak pernah menutup pintu hatinya untuk bercinta lagi dan tetap mempunyai keinginan untuk berkeluarga serta memiliki anak suatu hari nanti.
www.myartis.com / Sumber: Berita Harian


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: