18 August 2018

NOSTALGIA IKLAN JOY 1983 KEMBALI HANGAT


Jika anda sudah melihat 'Hantu Kak Limah', pasti masih ingat mengenai salah satu babak dalam filem tersebut, dimana Nayan lakonan Ropie ada menyanyikan sepotong lagu ketika tiba di klinik desa tempat dia bekerja.

Kemudian, lagu itu bersambung dalam babak lain ketika Nayan berada di dalam kereta bersama Zul Ariffin (melakonkan watak Solihin).

Malah, jika anda terlepas Ropie juga pernah sekali menyanyikan lagu yang sama ketika di pentas Gegar Lawak awal tahun ini.

Sebenarnya lagu itu merupakan sebuah lagu iklan jus kotak yang pernah dihasilkan pada tahun 1983.

Iklan air minuman Joy itu yang pada mulanya dimuatnaik sejak enam tahun lalu sekadar mencecah ratusan tontonan kini mencatatkan lebih 81,000 tontonan.

Ada antara pengunjung yang kembali mencari iklan air minuman itu gara-gara lakonan Ropie dan Solihin.

Filem ini merupakan francais keempat kisah Kampung Pisang, bermula dengan 'Zombi Kampung Pisang', 'Hantu Kak Limah Balik Rumah' dan 'Husin, Mon dan Jin Pakai Toncit'.

'Hantu Kak Limah' menampilkan barisan pelakon popular antaranya Datuk Awie, Delimawati, TJ Isa, Sharwani, Zul Ariffin, Ropie Cecupak, Uqasha Senrose, Mus May, Erra Fazira, Jue Aziz, Sabri Yunus, Pekin Ibrahim dan Datuk Seri Vida.
ATAU KLIK DISINI UNTUK TONTON IKLAN JOYwww.myartis.com / Sumber: Astro Gempak


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: