30 August 2018

RISAU ISTERI GAGAL BERI SUSU - ACHEY KINI LEGA


Mengakui dirinya berasa risau apabila isterinya, Nor Hasanah Yahaya gagal menghasilkan susu badan sendiri, pelawak dan penyanyi, Achey memberitahu dia akhirnya menghela nafas lega apabila anak angkatnya, Tiara Zinnirah kini sah menjadi mahramnya.

Dedah Achey, dia punyai alternatif sendiri iaitu kakak dan birasnya menjadi ibu susuan kepada Tiara.

"Isteri saya berusaha untuk memberikan susu badan untuk anak angkat saya namun kurang berjaya. Jadi, doktor sarankan agar berhenti kerana risau akan menjadi punca kanser payudara.

"Pilihan lain yang saya ada hanyalah kakak saya yang kebetulan sedang menyusu badan, jadi dialah ibu susuan Tiara.

"Selain itu, biras saya pun menjadi ibu susuan Tiara. Jadi tiada masalah untuk halalkan hubungan Tiara dan keluarga kami. Kedua-dua keluarga muhrimnya," kata Achey.

Klik untuk gambar besar


Achey yang ditemui pada sidang media DYXY Showcase 2018 Tour di KLCC semalam urusan untuk menghalalkan Tiara dan keluarganya sedikit sebanyak merisaukannya.

"Saya mendapatkan pandangan ustaz dan mufti berhubung perkara ini sebab ia sangat merisaukan saya. Menurut ulamak, Tiara perlu sekurang-kurangnya lima kali puas susuan dan syukur dapat lapan kali.

"Urusan ini selesai pada Aidiladha lalu dan semuanya berjalan lancar. Tiara sudah jadi darah daging saya," tambahnya.

Achey yang mendirikan rumah tangga dengan Nor Hasanah sejak tujuh tahun lalu mengambil Tiara Zinnirah sebagai anak angkat pada Mei lalu.
www.myartis.com / Sumber: Astro Gempak


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: