24 September 2018

BIG STAGE: SARAH SUHAIRI JUARA, BOLOT RM100,000


Seperti jangkaan ramai, penyanyi Sarah Suhairi telah diumumkan sebagai juara program Big Stage musim pertama sekaligus membawa pulang wang tunai sebanyak RM100,000 beserta trofi.

Pentas akhir program realiti yang mengangkat pelapis seni dikenali sebagai 'budak baru nak up' (BBNU) itu berlangsung malam semalam di Dewan Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA).

Mempersembahkan dua lagu iaitu 'Awan Terpilu' termasuk single baharu, 'Nyawa dan Raga', aksi penyanyi berusia 18 tahun itu mendapat komen positif juri. Sarah memperolehi markah 66.05 peratus (59.24% markah para juri dan 6.81% Undian TikTok)

Sarah menerusi ucapan kemenangannya mengucapkan terima kasih kepada semua yang menyokongnya terutama peminat sehingga membolehkan dia bergelar juara.

Klik untuk gambar besar


"Alhamdulillah, kemenangan ini atas sokongan semua yang tak henti-henti memberi semangat sepanjang saya di pentas ini," katanya.

Manakala bagi tempat kedua pula dimenangi Shafiq Farhain yang mendendangkan lagu 'Antara Hujan dan Airmata' serta 'Aku Jatuh Cinta'. Shafiq membawa pulang hadiah wang tunai RM50,000.

Menyampaikan dua lagu berjudul 'Darjat' dan 'Footlose', Afieq Syazwan menduduki tempat ketiga dan menerima hadiah wang tunai RM25,000.Tempat keempat dan kelima dimenangi Wani Kayrie (Pematah Hati & Saat Terindah) dan Baby Shima (Police Entry & Sirna). Wani menerima hadiah wang tunai RM10,000 manakala Baby Shima RM5,000.

Konsert akhir Big Stage yang dihoskan Alif Satar dan Sherry Al Hadad menampilkan Siti Nurhaliza, Faizal Tahir, Mas Idayu dan Mark Adam sebagai juri dengan markah 70 peratus.

Selama lapan minggu, peserta yang berada pada kedudukan tiga terbawah berpeluang menarik undian penonton menerusi aplikasi Tik Tok. Namun, pada pentas akhir, program itu diadili penonton yang memberi 30 peratus markah.

Penutup konsert akhir Big Stage mempersembahkan aksi bertenaga Siti yang berduet bersama Alif dengan lagu 'Kisah Ku Inginkan'. Faizal pula menghangatkan pentas dengan single baharunya, 'Ragaman'.


www.myartis.com / Sumber: Berita Harian & mStar


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: