12 September 2018

TAWARAN NYANYI NASYID - ALIFF SYUKRI AKAN PERTIMBANGKAN


"Sejujurnya, saya ada menerima tawaran menyanyikan lagu nasyid daripada beberapa orang komposer, tetapi masa itu hanya borak-borak kosong sahaja.

"Saya mungkin akan mempertimbangkan untuk menerima tawaran tersebut kerana semua lagu yang saya nyanyi asyik kena kecam sahaja.

"Saya harap anda semua tak kecam-kecam lagi, doakan yang terbaik untuk saya sebab manusia ini boleh berubah-ubah," kata usahawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri yang memaklumkan dia menerima beberapa tawaran menyanyikan lagu berbentuk kerohanian.

Aliff Syukri, 30, berkata ramai pengguna laman sosial memintanya bersetuju dan mengambil peluang tersebut.

Klik untuk gambar besar


Sebelum ini, Aliff Syukri menerima kritikan hebat netizen kerana lagu 'Bobo Dimana' yang dianggap tidak sopan dan memaparkan unsur lucah.

Perbincangan Aliff dan isteri bersama penyanyi Hafiz Hamidun memberi gambaran mereka bakal bekerjasama dalam lagu nasyid.

Lagu tersebut merupakan nyanyian penyanyi dangdut kontroversi Indonesia, Lucinta Luna yang berkolaborasi dengan Aliff Syukri dan seorang lagi usahawan kosmetik, Nur Sajat Kamaruzzaman.Sehingga kini, video muzik tersebut menjadi trending nombor satu di laman Youtube dan menerima hampir empat juta tontonan.

Sementara itu, menerusi Instagram isteri Aliff iaitu Datin Seri Nur Shahida Mohd Rashid ada memuatnaik rakaman menunjukkan Aliff mengadakan pertemuan dengan penyanyi dan komposer, Hafiz Hamidun.

"Kita suruh Aliff nyanyi sebab Hafiz Hamidun dah buat lagu, tinggal nak nyanyi sahaja. Insya-Allah kita akan pastikan dia nyanyi lagu nasyid.

"Dia memang tahu suara dia tak berapa nak sedap tapi sebab suka nak jadi artis, kita usahakanlah dia jadi artis nasyid. Siapa sokong?," tanya Shahida.


www.myartis.com / Sumber: mStar


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: