12 October 2018

PAKCIK 'TEGUR' DI KLIA - FADZIL ZAHARI CERITA SITUASI SEBENAR


Semua mengetahui mengenai video seorang lelaki muncul secara tiba-tiba menepuk bahu pelakon Shukri Yahya yang ketika itu memakai seluar merah jambu berperwatakkan lelaki lembut memegang tangan pelakon Fadzil Zahari baru-baru ini.

Insiden tersebut yang menjadi tular itu berlaku ketika mereka sedang menjalani penggambaran drama 'Split' di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) pada Selasa.

Semasa adegan itu dirakamkan, Shukri sedang bersalaman dengan Fadzil Zahari dengan gaya lemah-lebut dan kemudian muncul seorang individu dari arah belakang menegur perbuatan mereka tanpa mengetahui ia adalah sebuah penggambaran drama.

Ditanya berhubung perkara ini, suami kepada pelakon Yana Samsudin ini telah menceritakan situasi sebenar ketika menjalani penggambaran tersebut.

Fadzil berkata dia menyedari salah seorang daripada kumpulan jemaah umrah yang ketika itu berdekatan lokasi penggambaran melihat dia sedang pegang tangan Shukri sejak awal lagi.

Klik untuk gambar besar


Mungkin tidak selesa dengan situasi itu warga emas berkenaan secara tiba-tiba datang menepuk bahu dan berkatakan sesuatu pada Shukri menyebabkan mereka terkejut.

"Saya ada perasan juga seorang pakcik dari awal lagi memandang saya sedang memegang tangan Shukri. Ketika itu, dia bersama kumpulan jemaah umrah berada berdekatan dengan lokasi penggambaran untuk babak itu. Tiba-tiba pakcik itu datang tepuk bahu dan ada katakan sesuatu kepada kami," katanya kepada mStar Online.

Katanya, individu tersebut berkemungkinan tidak menyedari ada penggambaran sedang dijalankan memandangkan kru produksi dan kamera berada di belakang.

"Mungkin disebabkan ketika itu kru produksi dan kamera berada di belakang dan dia tak nampak yang sebenarnya ada penggambaran sedang dijalankan," ujarnya.

Dalam pada itu, adik kepada pelakon Datuk Farid Kamil itu memberitahu mengakui tidak begitu jelas dengan apa yang dikatakan pakcik itu kepada Shukri.Namun, kru produksi dan juruaudio mendengar dengan jelas pakcik itu menasihati jangan melakukan maksiat di tempat umum.

"Sebenarnya saya tak berapa nak dengar apa yang dikatakan pakcik itu. Tapi kru produksi dan juruaudio dengan jelas mendengar teguran pakcik itu yang menasihati jangan buat maksiat di sini.

"Mungkin Shukri tak perasan pakcik itu ada tegur sebab kami pun fokus pada babak itu sahaja. Nak cepat habiskan rakaman itu dan terfikir apa yang terjadi," tuturnya.

Menerusi laporan portal hiburan pada Khamis, Shukri memberitahu individu itu hanya mengusiknya dan bukan seperti laporan yang mengatakan dia ditegur agar tidak melakukan maksiat.

Bagaimanapun, seorang individu tampil memohon maaf kepada Shukri bagi pihak bapanya berikutan tidak tahu ia adalah sebuah penggambaran drama.


www.myartis.com / Sumber: mStar


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: