12 November 2018

GURAUAN DENGAN SHERRY - AYDA AKUI DIALOG SUDAH DIRANCANG


"Saya terima kecaman itu dengan rasa tanggungjawab sebab saya yang melafazkan dialog tersebut. Sebenarnya, saya dan Sherry sudah berbincang mengenai perkara terbabit lebih awal sebelum program itu berlangsung.

"Ketika bersiaran, saya rasa semua orang tahu, perkara yang sudah kita rancang itu akan jadi terlebih atau terkurang. Tetapi, jika ada yang terasa hati atau terguris dengan kata-kata saya, dengan rendah hati saya memohon maaf.

"Sejujurnya, saya tidak pernah terdetik, malah jauh sekali berniat mahu menghina sesiapa," kata pelakon dan penyanyi Ayda Jebat yang tampil menjelaskan insiden yang terjadi antara dirinya dan pengacara Sherry Alhadad.

Baru-baru ini, sebuah video Ayda memperkatakan mengenai saiz kaki Sherry tular di laman sosial. Ramai netizen yang mula mengecam Ayda dan menuduh pelantun lagu Pencuri Hati ini melakukan 'body shaming' terhadap Sherry.

Klik untuk gambar besar


Tidak melatah dengan isu terbabit, penyanyi lagu 'Nakal' itu menjawabnya dengan tenang ketika dihubungi oleh Gempak. Enggan memanjangkan perkara tersebut, Ayda menjadikan insiden ini sebagai peringatan untuk dirinya.

"Saya percaya apa yang telah terjadi ini ada hikmahnya. Baik atau buruk saya menerima dengan berlapang dada. Saya menjadikan ia sebagai proses pembelajaran untuk saya memperbaiki diri.

"Saya anggap kecaman dan teguran yang datang itu kerana mereka sayang dengan saya. Saya menerimanya dengan positif," ujarnya yang bakal muncul dengan single bertajuk 'Temberang' ciptaan Hael Husaini dan Ezra Kong.


www.myartis.com / Sumber: Astro Gempak


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: