03 December 2018

ANAK HIDAP ASMA KRONIK - ISTERI LAN MOHON PETUA


"Doktor sahkan Akid ada cronic asthma. So sehari kena neb dua kali minimum. Mommy-mommy kat luar sana ada tak petua-petua lain? Ada yang DM saya suruh cari hati unta kering. Tumbuk dan campurkan dekat setiap makanan Akid.

"Ada juga yang suruh mandikan dengan lemon. Kalau boleh saya nak cari solution supaya Akid kurang bergantung dengan neb dan ubat-ubatan yang berpanjangan.

"Any ideas mommy?" demikian tulis isteri penyanyi Lan Solo, Nur Sheila Hassim yang meluahkan rasa bimbang selepas anak ketiganya, Muhammad Akid Qassyaff, 3, disahkan menghidap penyakit Asma Kronik.

Memberitahu berita itu menerusi entri terbaru di akaun Instagram (IG) miliknya hari ini, Sheila berkata, dia mahu mencari solusi berhubung penyakit anaknya supaya tidak bergantung dengan ubat-ubatan untuk tempoh yang berpanjangan.

Klik untuk gambar besar


Dalam pada itu, menerusi ruangan komen rata-rata pengikutnya mula membantu dengan memberikan tips berguna selain berkongsi pengalaman yang sama dengan Sheila.

"Cubalah guna hati unta, sebab anak kakak saya pun dah cuba. Alhamdulillah, anak dah tak bergantung pada neb," komen @nurul_koji

"Betul tu hati unta paling mujarab, sebab anak saya juga Asma Kronik. Saya buat salai bagi anak saya makan hati saja campur nasi putih. Alhamdulillah dengan izin Allah SWT anak saya pulih," tulis @eishanie79

Selain Akid, pasangan ini mempunyai tiga lagi cahaya mata iaitu Nur Amna Qaleesya, 6, Nur Amna Qeesyara, 4, dan Nur Amna Quxandra yang dilahirkan pada 24 Februari lalu.
www.myartis.com / Sumber: Astro Gempak & Instagram @sheilarazlan


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: