10 December 2018

SAMBUNG BELAJAR DI AMERIKA - DIANA DANIELLE BAWA SUAMI & ANAK-ANAK


Kembali menyambung pelajaran menerusi kursus jangka pendek di Amerika Syarikat sekitar Julai tahun hadapan, pelakon Datin Diana Danielle, 27, memberitahu dia akan mengambil kursus dalam bidang penerbitan filem di New York Film Academy (NYFA) kampus Los Angeles selama dua bulan.

"Insya-Allah sekiranya tiada sebarang masalah saya akan berangkat ke Los Angeles pada Julai tahun hadapan untuk mengambil kursus jangka pendek dalam bidang penerbitan filem.

"Memang sudah lama saya pasang hasrat untuk sambung belajar dan Alhamdulillah hasrat itu akhirnya bakal terlaksana," katanya.

Diana memberitahu kursus itu ditanggung sepenuhnya oleh Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (FINAS) sebagai imbuhan kemenangannya menerusi kategori Pelakon Pembantu Wanita Terbaik (Hanyut) Festival Filem Malaysia ke-29 (FFM29) tahun lalu.

Klik untuk gambar besar


Dalam pada itu, Diana berkata, pemergiannya ke Amerika turut disertai oleh suami, pelakon dan pengarah Datuk Farid Kamil dan dua anak mereka, Muhammad dan Nur Aurora.

"Memandangkan kursus itu mengambil masa dua bulan jadi rasanya lebih baik saya bawa keluarga bersama-sama. Sambil itu bolehlah kami bawa anak-anak melawat tempat menarik di Los Angeles dan mungkin akan kembali ke Malaysia pada hujung tahun," ujarnya.

Bercakap lanjut mengenai kursus itu, Diana berkata, dia mengambil penerbitan filem kerana memasang impian untuk menubuhkan syarikat produksi bersama Farid suatu hari nanti."Farid memang orang seni dan dia juga pengarah... Jadi adalah lebih baik saya ambil kursus berkaitan penerbitan filem.

"Perancangan nak tubuhkan syarikat produksi itu memang ada dan mengambil kursus seperti ini adalah antara persediaan saya ke arah itu," ujarnya.

Diana turut memuji usaha Finas yang memberikan ganjaran kepada penggiat seni untuk menimba ilmu terutama di luar negara dan berharap ia akan diteruskan.

Untuk rekod, Diana pernah mengambil kursus lakonan di NYFA, Los Angeles sekitar 2011 sebelum menyambung pengajiannya dalam bidang Produksi Siaran Langsung di National Institute of Dramatic Art (NIDA), Australia pada 2013.
www.myartis.com / Sumber: mStar


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: