31 January 2019

PIHAK INSTAGRAM PADAM AKAUN NUR SAJAT?


Biarpun Usahawan Nur Sajat sering terpalit dengan kontroversi panas dan jugs sering menjadi bahan kecaman netizen, namun popularitinya boleh dikatakan mengalahkan selebriti. Pengikutnya di Instagram juga meningkat hari demi hari sehingga mencecah jutaan pengikut.

Laman Instagram merupakan medium buat Sajat memuatnaik apa sahaja termasuklah video ataupun ada kalanya sindiran pedas terhadap netizen jika beliau dihimpit kontroversi.

Terbaru, akaun Instagramnya Sajat yang menggunakan akaun @nursajat23 gagal ditemui lagi dan menurut sumber kepada @makcik_puaka, akaun Sajat telah dipadam oleh pihak Instagram sendiri.

Ia tindakan susulan selepas pihak mereka menerima aduan daripada netizen berkaitan akaun tersebut yang didakwa melanggar syarat dan panduan pengguna.

Klik untuk gambar besar


Turut disertakan gambar menunjukkan pihak Instagram menghantar notis pemberitahuan kepada mereka yang telah membuat aduan. Pihak Instagram turut memberitahu bahawa mereka telah memadam akaun Nur Sajat.

Namun, penyanyi lagu 'Bobo Dimana' itu nampaknya tidak mudah berputus asa dan sudah mempunyai akaun Instagram dengan nama baru.

Perkongsian tersebut menimbulkan pelbagai reaksi daripada netizen. Namun, tidak dapat dipastikan sama ada benar atau tidak akaun tersebut itu telah dipadam oleh Instagram.

Bagaimanapun, rata-rata netizen berkata, bukalah berapa banyak akaun sekali pun mereka akan tetap laporkan kepada pihak Instagram. Bengang sungguh netizen dengan Sajat.
www.myartis.com / Sumber: Beautifulnara, Rotikaya & @makcik_puaka


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: