21 March 2019

HAMIL 6 BULAN - IZREEN DEDAH 3 BULAN ALAMI PENDARAHAN & ALAHAN TERUK


Memberitahu dia mengalami pendarahan dan alahan yang teruk selama tiga bulan awal kehamilan anak pertama hasil perkahwinan dengan Muhammad Radzi Abdul Wahid atau Ude, pelakon Izreen Azminda, 34, turut berkata yang dia tidak boleh mengangkat barang berat dan melakukan pergerakan yang banyak ketika itu.

"Masa tiga bulan awal kehamilan itu memang saya tak boleh buat apa-apa. saya mengalami alahan yang teruk dan pendarahan sepanjang tiga bulan tu. Kalau angkat barang berat je, akan berlaku pendarahan. Jadi, saya kena kurangkan pergerakan sepanjang waktu tu. Selain itu, memang kerap muntah la.

"Tapi Alhamdulillah semua tu saya alami hanya untuk tiga bulan sahaja. Selepas daripada itu, saya dah okey. Semuanya berjalan dengan baik," katanya yang kini hamil enam bulan dan dijangka bakal melahirkan cahaya matanya pada awal Julai depan.

Dalam pada itu, Izreen dan suaminya masih belum dapat mengetahui jantina anak mereka dan akan berkongsi perkara itu sekirannya sudah ada pengesahan darpada doktor. Bagaimanapun, Izreen juga berharap untuk dikurniakan anak perempuan memandangkan anak sulung hasil perkahwinan terdahulu adalah lelaki.

Klik untuk gambar besar


"Buat masa sekarang memang tak tahu lagi jantina anak kami. Bila buat pemeriksaan tak nampak pula. Tapi kalau dah ada pengesahan, sudah tentu kami akan berkongsi. Sudah semestinya saya berharap juga dapat anak perempuan. Sebab dah ada anak lelaki. Tapi kalau bayi ni pun lelaki, saya okey juga. Janji bayi saya sihat," ujarnya.

Untuk makluman, Izreen dan pemuzik program 'Gegar Vaganza' (GV) itu berkahwin pada 8 Ogos 2017 di Damansara, Petaling Jaya secara tertutup. Sebelum ini, Izreen pernah berkahwin dengan seorang jurukamera, Muhammad Riza pada 2012 namun berpisah pada 2014.

Menerusi perkahwinan pertama, pelakon 'Ahli Mesyuarat Tingkap' itu dikurniakan seorang anak lelaki iaitu Muhammad Adrian Umar yang kini sudah berusia lima tahun.


www.myartis.com / Sumber & foto: mStar & Instagram Izreen Azminda


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: