22 April 2019

ISU CERAI: ENGGAN TEGUR PU ABU - DAI' WAN DIMINTA CAPRICE BERLAKU ADIL


Tindakan penuh kontroversi PU Abu yang menceraikan isterinya ketika sedang hamil semata-mata ingin berkahwin dengan seorang janda tidak dinafikan, ramai yang meluahkan rasa marah.

Lebih membangkitkan kemarahan ramai apabila Da'i Wan Dazrin, seorang pendakwah bebas yang sebelum ini lantang bersuara dan menulis surat terbuka menegur golongan artis, kini hanya bertindak mendiamkan diri dan enggan pula memberikan sebarang teguran kepada PU Abu.

Da'i Wan hanya menjelaskan hukum dimana menceraikan isteri ketika hamil adalah 'harus' dan sah disisi agama Islam, namun ia bukanlah perlakuan yang baik. Kerana kengganan Da'i Wan menegur PU Abu, ramai yang menganggap beliau seakan berat sebelah.

Klik untuk gambar besar


Malah, selebriti Caprice juga meminta agar pendakwah itu berlaku adil. Tegurlah setiap orang yang melakukan kemungkaran tidak kisah apa status mereka. Rata-rata netizen juga bersetuju dengan kenyataan Caprice.

Sejujurnya, yang salah tetap salah walaupun mereka adalah sahabat baik kita. Mungkin Da’i Wan perlu lebih tulus dan tegas mengulas isu ini.


www.myartis.com / Sumber & foto: Beautifulnara & Instagram Caprice


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: