08 April 2019

PELAWAK BELASAH 'PAK GUARD' BEBAS DENGAN IKAT JAMIN, SIASATAN KES DITERUSKAN


"Kita (polis) bawa lelaki itu ke mahkamah untuk memohon perintah reman, namun mahkamah memerintahkan untuk dia dibebaskan dengan jamin. Bagaimanapun, kita masih meneruskan siasatan," demikian kata Ketua Polis Daerah Nilai, Superintendan Mohd Nor Marzukee Besar.

Superintendan Mohd Nor Marzukee Besar berkata kepada Harian Metro, arahan itu dikeluarkan mahkamah selepas polis membuat permohonan untuk mendapatkan perintah reman pagi ini.

Pelawak terkenal yang tular apabila dikatakan membelasah dan menendang seorang pengawal keselamatan dalam kejadian pertengkaran di Taman Acacia, Nilai dekat Seremban, malam kelmarin, dibebaskan dengan jaminan polis.

Pelawak terbabit yang memakai kemeja biru dibawa dengan trak polis ke Kompleks Mahkamah Seremban pada 8.30 pagi dan dibawa masuk ke Mahkamah Khas Reman untuk mendapatkan permohonan reman.

Sebelum itu, dia ditahan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Nilai ketika hadir untuk memberi keterangan jam 5 petang semalam.

Mohd Nor Marzukee berkata, dalam kejadian jam 8 malam kelmarin, artis itu yang memandu Proton Perdana memasuki kawasan perumahan tanpa kebenaran, selepas mengekori kenderaan seorang penduduk di kawasan perumahan berkenaan.

"Selepas itu pengawal keselamatan menutup palang pos keselamatan dan mengejar kereta lelaki terbabit. Selang beberapa minit dia ingin keluar tetapi tidak boleh kerana palang ditutup.

"Lelaki itu turun dari kenderaan sebaik sahaja mangsa sampai lalu berlaku pertengkaran dan dia menumbuk muka mangsa sebanyak tiga kali selain menendang pinggang serta membaling batu," ujarnya.

Kes disiasat mengikut Seksyen 323 dan 427 Kanun Keseksaan. Akibat dibelasah dan ditendang artis itu, Yahya mengalami cedera pada hidung, bengkak di muka dan sakit di bahagian pinggang serta lutut.


www.myartis.com / Sumber: Harian Metro & Astro Gempak


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: