19 May 2019

AL-FATIHAH - CHEF SELEBRITI, ADAMDIDAM DIJEMPUT ILAHI


Salam takziah kami ucapkan kepada keluarga chef selebriti, Adam Mahamed Ismail atau lebih dikenali sebagai Adamdidam yang dijemput ilahi pada usia 29 tahun. Berita sedih tersebut dikongsikan oleh sepupu beliau, Natasha Amran menerusi laman instagram pada pagi Ahad.

"Sepupu kesayangan saya meninggal dunia pada pagi ini. Allahuakbar. Al-Fatihah untuk Adam. Semoga roh Adam ditempatkan bersama para solihin," tulisnya menerusi posting tersebut.

Selain itu, selebriti dan pengacara Neelofa yang berpangkat anak saudara kepada Adam turut memuatnaik semula posting tersebut di InstaStory beliau dan berkongsi gambar mereka ketika kanak-kanak.

Seorang sepupu lelaki Adam yang enggan dikenali berkata, chef tersebut meninggal dunia sekitar pukul 5 pagi akibat jangkitan paru-paru.

"Kami (pihak keluarga) memang mengetahui tentang keadaan kesihatan Adam yang menderita sudah lama. Sejak Februari lagi keadaan dia sudah tidak berapa okay," katanya ketika dihubungi mStar pada pagi Ahad.

Klik untuk gambar besar


Tambahnya, Adam meninggal dunia di kediaman ibu bapanya di Kota Bharu, Kelantan dan akan dikebumikan di Pasir Mas. Terdahulu, Adamdidam seolah-olah memberikan bayangan tentang keadaan kesihatan diri beliau menerusi posting kedua terakhirnya di Instagram.

"Sudah terlalu lama saya menghilang... apabila sesuatu berlaku, memang sukar untuk mengembalikan kehidupan anda kepada sediakala. Sekelip mata, hidup anda berubah 360! Dan perancangan anda? Lupakan sahaja. Ia hilang. Anda rasa tidak berdaya.

"Terlalu banyak berfikir dan semua perkara mengarut menerjah ke fikiran. Sekurang-kurangnya itu apa yang saya rasa. Tetapi percayalah, selepas semua masalah, ada kehidupan yang kuat, sihat dan bahagia yang menanti anda. Sebuah hidup yang lebih baik! Diri anda yang lama akan hilang, tetapi yang baharu ada di disini.

"Bukannya buruk, tetapi semangat yang lebih baik. Sesiapa yang berdepan ujian, ingatlah, Dia memberikan ujian paling getir kepada hamba-Nya yang paling disayangi," tulis Adam yang merupakan peserta rancangan Hero Oven musim kedua siaran TV3.
www.myartis.com / Sumber: mStar


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: