22 May 2019

RAKAM LAGU RAYA - ALIFF SYUKRI KENA KECAM, ANTARANYA 'GIANT DORAEMON'


Jika sebelum ini jutawan komestik, Datuk Seri Vida menyanyi lagu raya berjudul 'Lavida Raya', kini tiba giliran usahawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri pula berkongsi sepotong video di sebalik tabir rakaman lagu rayanya yang terbaharu.

Dalam video berkenaan, Aliff bersungguh-sungguh memperdengarkan suara asalnya tanpa iringan lagu: "Sila komen jujur. Sedap tak suara saya?? Nak duet dengan siapa korang teka? Saya yakin dan pasti suara saya paling merdu untuk didengar.

Difahamkan lagu raya berjudul 'Jom Raya' itu mendapat sentuhan daripada Amy Ukays dan bakal menggandingkan beberapa penyanyi tempatan lain antaranya Zizi Kirana dan Nursajat. Bagaimanapun, video berdurasi 17 minit itu mendapat kecaman daripada netizen yang rata-ratanya mengutuk suara Aliff.

Klik untuk gambar besar


"Ini suara ke bangau," soal salah seorang netizen. - "Suara Dato' mengimbau kenangan saya tengok cerita Doraemon kecil-kecil. Iaitu suara Giant gemuk," tambah pengguna lain. - "Kelaut kelaut kelaut! Belakon keras nyanyi pun hancur," sahut pengguna lain pula.

Biarpun dikecam, Aliff masih merendah diri dan menyatakan dia masih dalam proses belajar untuk mengasah teknik nyanyiannya dari semasa ke semasa. Sebelum ini, Aliff pernah muncul dengan beberapa single antaranya 'Abang Nak Tegur', 'Bobo Dimana' dan 'Biar Apa Orang Kata'.
www.myartis.com / Sumber, foto & video: Astro Gempak & Instagram Aliff Syukri


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: