27 August 2019

INJAP TERBALIK, JANTUNG BERLUBANG - ALI PUTEH MOHON DOAKAN ANAK KEDUANYA


"Saya dan isteri terkejut apabila doktor memberitahu injap jantung Ainul terbalik selain jantungnya berlubang. Kami membuat pemeriksaan susulan di Hospital Serdang dan sekali lagi diberitahu masalah sama," kata pelawak yang juga ahli kumpulan Puteh, Ali yang berharap peminat mendoakan kesihatan anak keduanya, Sharifah Ainul Mardhiah yang berdepan masalah injap jantung terbalik dan jantung berlubang.

Ali atau nama penuhnya Syed Ali Mubarak Syed Mohd Ridzuan berkata, anaknya yang kini berusia 20 hari pada mulanya dilahirkan normal di Pusat Rawatan Islam Kohilal, Taman Melawati, Kuala Lumpur pada 6 Ogos lalu. Katanya, pada hari kelima kelahiran anaknya disahkan menghidap jaundis lalu dipindahkan ke Hospital Ampang pada 12 Ogos lalu.

Menurut Ali, anaknya setakat ini menyusu badan tetapi mudah penat jika terlalu lama: "Doktor memberikan vitamin dan pembedahan hanya dapat dilakukan jika berat badannya meningkat empat kilogram. Berat badan Ainul buat masa ini tiga kilogram".

Klik untuk gambar besar


Katanya, doktor memerlukan masa kira-kira sebulan untuk pemeriksaan sama ada Ainul dapat dibedah atau sebaliknya: "Saya berharap peminat dapat mendoakan kesihatan Ainul dan semoga dia kuat".

Menurutnya, dia dalam keadaan mencabar kerana perlu menguruskan dua anak termasuk anak sulung, Sharifah Nur Aaira Qaireenrusia yang berusia dua tahun. Katanya, isterinya, Melati Fitri Abdullah masih berpantang dan dalam masa sama dia perlu menguruskan penyertaan dalam Muzikal Lawak Superstar 2019 bersama kumpulan Puteh.


www.myartis.com / Sumber & foto: Harian Metro & Instagram Ali Puteh


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: