27 September 2019

ISU 'BODY SHAMING' - NABIL KATA TAKKAN SESAMA ARTIS TAK BOLEH BERGURAU


Menganggap sesetengah gurauan kecil dalam program televisyen yang bersifat 'body shaming' mampu menaikkan jumlah (rating) tontonan, pelawak dan pengacara, Nabil Ahmad berkata gurauan berbentuk 'body shaming' tidak dikritik hebat ketika zaman awal kemunculannya dalam industri hiburan.

"Pada zaman awal kemunculan saya dalam industri hiburan dahulu, gurauan body shaming dalam program TV tidaklah dikritik sehebat sekarang. Bagi saya, isu seperti ini mampu menaikkan rating tontonan sesebuah program, kalau semua yang dituturkan itu terlalu biasa, penonton pun akan berasa bosan. Kami sesama artis pun faham antara satu sama lain, takkanlah sesama artis pun dah tak boleh gurau?" selorohnya.

Dalam pada itu, Nabil sendiri akui pernah diejek tentang saiz badan dan bentuk telinganya, namun dia menerima perkara itu secara positif: "Saya sendiri pernah diejek kurus dan telinga capang, saya terima dengan positif, penonton ketika itu pun tidaklah terlalu mengkritik gurauan berbentuk body shaming," tambahnya.


www.myartis.com / Sumber: Astro Gempak


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: