21 January 2020

"HARAP ALLAH BAWA ABANG ALIF PULANG..." - ANAK BONGSU NORA


Menerusi sebuah entri di laman Instagram, penyanyi Nora Ariffin atau nama sebenarnya, Wan Norafizah Ariffin, 47 memberitahu bahawa anak bongsunya, Putri Nur Fatehah bermimpi akan arwah abangnya, Alif Johan malam semalam.

"Pagi ni Fatehah bangun daripada tidur. Buka mata, Fatehah cakap, 'Mama, Fatehah mimpi abang Abang Alif. Seronok sangat'. Kemudian dia bercerita... sampai habis. Akhir sekali, Fatehah kata, 'Saya harap Allah boleh bawa abang Alif pulang semula ke rumah," tulisnya.

Pada masa sama, pelantun lagu hit Di Persimpangan Delima itu mengakui dia amat merindui arwah anaknya itu: "Ya Allah, sesungguhnya hanya engkau yang mengetahui hati seorang ibu yang merindui anaknya dan anak kecil yang rindukan seorang abang, juga papanya. #mamarindualif," luah Nora.

Klik untuk gambar besar


Perkongsian Nora itu kemudian menerima pelbagai respons dalam kalangan pengikutnya yang mendoakan agar Nora terus cekal melalui kehidupan mendatang: "Semoga Allah kurniakan ketabahan buat Kak Nora sekeluarga. - "Ya Allah! Kuat betul dugaan ke atasmu Kak Nora. Namun, kak Nora sangat kuat. Kami semua turut bersedih kak, Al-Fatihah," tulis sebahagian netizen.

Sebelum ini, anak kedua Nora, Mohd. Syakir Alif meninggal dunia secara mengejut pada 14 Disember lalu. Terdahulu, Nora juga diuji apabila kehilangan suaminya, Johan Nawawi yang juga seorang komposer pada 24 Mac 2017. Hasil perkahwinan, Nora dikurniakan empat cahaya mata, Mohd. Syakir Iman Johan, 26, Mohd. Syakir Alif, 20, Putri Nur Dahlia, 13, dan Putri Nur Fatehah, 7.
www.myartis.com / Sumber & foto: Astro Gempak & Instagram Nora Ariffin


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: