28 April 2020

BERSELOROH 'IMAM IKHLAS', BACA AL-IKHLAS DARI RAKAAT 1-8 - FIZO KENA SINDIR


Baru-baru ini, pelakon Fizo Omar telah memuatnaik status di laman sosial Instagram (IG) miliknya dimana dia berseloroh tentang 'imam ikhlas'. Fizo telah berkongsi paparan skrin ciapan Twitternya di IG yang bertulis, "Ramai yg jadi imam terawih secara ikhlas pada tahun ni... Dari rakaat 1 sampai 8 semuanya surah Al-Ikhlas... Ikhlas sangat kan!"

Pada ruangan kapsyen Fizo meminta pula para pengikutnya meletakkan tanda nama pasangan masing-masing: "Cer tag dekat imam al-Ikhlas korang," tulisnya.

Di laman sosial Twitter, gurauan Fizo mungkin boleh diterima para pengikutnya namun berbeza pula dengan reaksi followers di IG. Mereka menganggap gurauan Fizo itu tidak menjadi dan perkara melibatkan ayat suci al-Quran bukan untuk dijadikan bahan lawak.

Klik untuk gambar besar


Ada juga warganet yang menerangkan kepada Fizo tentang fadilat membaca surah tersebut dalam solat. Tidak kurang juga yang memerli Fizo pada ruangan komen: "At least dapat imamkan ISTERI & ANAK-ANAK. Tak semua orang dapaat peluang ni kan?” tulis pengguna laman sosial @therealmrnsem sambil meninggalkan emoji kenyit mata.

Bagaimanapun seorang pengikut IG yang menggunakan nama @ainrazali_92 meninggalkan komen lebih berhemah kepada Fizo: "Saja je Fizo ni nak buat lawak. Haha…Tapi sebenarnya Al-Ikhlas banyak manfaatnya. Takpelah walau Al-Ikhlas, Allah tengk usaha,” tulisnya.
www.myartis.com / Sumber & foto: Astro Gempak & Instagram Fizo Omar


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: