30 July 2020

ALYAH MAAFKAN SEGALA FITNAH & UMPATAN YANG DIPERKATAKANBersempena dengan sambutan Hari Raya Korban yang akan diraikan umat Islam di negara ini esok, penyanyi Alyah menerusi laman Instagram miliknya telah menitipkan ucapan. Penyanyi 'Cintaiku' itu turut memohon kemaafan dan mendoakan agar kita semua sentiasa berada di dalam dakapanNya."Selamat hari raya Aidiladha. Muslimin muslimat, saya mohon kemaafan atas segala salah silap saya dari yg kenal mahu pun yg tak suka saya. Dan saya maafkan utk segala fitnah dan umpatan yg diperkatakan selama ini. Kamu juga seperti saya kita manusia. Hari hari buat dosa, semoga kita kekal berusaha utk jadi yg terbaik di mata Allah SWT.

"Semoga Allah SWT pelihara kita semua dlm kasih sygnya juga rahmatnya. Ampuni segala dosa dosa kita,Tetapkan hati kita kepadanya juga agamanya. Kekalkan hati kita utk berbuat baik,beramal baik,berkata yg baik baik juga bersangka baik bila menilai sesuatu pekara. Semoga kita terus bersilaturahim sesama kita dan menjaganya kerana Allah SWT," tulisnya.

Isteri kepada Datuk Ramli MS ini juga turut meminta ramai agar sentiasa peka dan menjaga SOP (standard operating procedure) berikutan situasi semasa yang berlaku: "Kepada sesiapa yg pulang ke kampung, mohon jaga diri masing masing. Amalkan SOP yg di tetapkan demi kebaikan bersama," akhiri bintang asal Gelang Patah, Johor ini lagi.

Klik untuk gambar besar
www.myartis.com / Sumber: Media Hiburan & Instagram Datin Alyah


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: