16 July 2020

BILA MAWAR BERANI NAIK BOT KETIKA KANDUNGAN MASUK TRIMESTER KEDUAPelakon Mawar Rashid nampaknya sudah berani mengambil risiko apabila menaiki bot ketika bercuti ke Pulau Perhentian, Terengganu baru-baru ini, meskipun usia kandungan keduanya itu baru sahaja memasuki trimester kedua.Akui pada awalnya turut rasa bimbang, namun Mawar atau nama Wan Mawar Shaputri Wan Abdul Rashid, 25, berkata dia sudah pun mendapatkan nasihat doktor terlebih dahulu sebelum membuat keputusan untuk melakukan aktiviti ketika bercuti ke pulau itu.

"Awal-awal tu risau juga boleh ke tidak nak bercuti ke pulau. Tapi saya tanya pakar sakit puan yang merawat saya, dia kata boleh pergi tapi tak boleh naik bot kecil. Alhamdulillah, memang saya jaga betul-betul. Saya dah tanya pada doktor, bukan main naik saja bot dan pergi pulau tanpa dapatkan kepastian tentang kandungan saya," katanya.

Dalam pada itu, Mawar berkata semasa menaiki bot tersebut dia duduk di bahagian belakang supaya tidak terkena hentaman. Ujarnya lagi, bot yang dinaikinya itu juga bersaiz besar dan tiada hentakan kuat.

Klik untuk gambar besar

"Bot yang saya naik tu besar jadi hentakan tak kuat dan tak jejas kandungan saya. Bot itu pun selamat. Semasa di sana pun saya memang jaga betul-betul. Saya duduk di bahagian belakang bot sebab tak ada hentakan," jelasnya.

Berkongsi pengalaman hamil kali kedua itu, Mawar memberitahu alahan yang dialami semakin berkurang dan dia juga sudah mula aktif bekerja. Mawar juga menyifatkan kehamilan kali ini lebih mudah berbanding sebelum ini.

"Masa trimester pertama memang loya teruk. Mual-mual, muntah-muntah. Tapi Alhamdulillah dah masuk trimester kedua ni dah kurang mual. Alahan pada bau pun dah kurang, tak seteruk masa hamilkan Rafael," tuturnya.
www.myartis.com / Sumber: mStar


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: