29 August 2020

SUFIAN DEDAH HADIRI KURSUS KAHWIN, NAFI KAHWIN DALAM MASA TERDEKAT"Baru-baru ini saya menghadiri kursus pra perkahwinan. Waktu PKP ini banyak masa saya gunakan untuk mengenali diri sendiri berbanding kenal orang lain. Ada banyak perkara yang saya lakukan daripada sudut rohani dan jasmani.

"Kawan-kawan saya sudah ramai berkahwin terutama teman serumah zaman belajar, saya saja belum berkahwin dan apa yang belum cukup untuk berkahwin ialah kursus pra perkahwinan.

"Bukan sebab nak kahwin. Kursus kahwin ini majlis ilmu daripada tak buat apa-apa untuk ingatkan semula apa yang kita pernah belajar dahulu," kata penyanyi Sufian Suhaimi yang mendedahkan dia telah menghadiri kursus pra perkahwinan pada 15 Ogos lalu di Taman Tun Dr. Ismail, Kuala Lumpur.

Kata Sufian, 28, kursus pra perkahwinannya itu bukan petanda dia bakal menamatkan zaman bujangnya dalam tempoh terdekat. Sufian ketika ditemui memberitahu dia tidak tertekan apabila diajukan soalan berkaitan rumah tangga.

Klik untuk gambar besar


"Saya tidak tertekan sebab saya tahu Allah telah susunkan yang terbaik untuk setiap hamba-Nya. Saya bersyukur apa rezeki yang ada, mungkin tak dapat rasa rezeki punyai isteri dan anak-anak tapi saya dapat rezeki lain. Mungkin waktu saya belum lagi," tambahnya.

Dalam perkembangan lain, Sufian antara tiga penyanyi tempatan yang mendapat anugerah 2020 Mid Year JOOX Top Music Awards tahun ini menerusi lagu Janji.

"Saya sendiri pun terkejut kerana tidak menyangka lagu 'Janji' mendapat jumlah penstriman tertinggi. Lagu itu sejujurnya antara single yang saya sendiri tidak meletakkan harapan tinggi untuk memenangi mana-mana anugerah pun," ujarnya.

Selain Sufian, dua buah lagu tempatan yang mendapat anugerah terbabit adalah lagu nyanyian Datuk Seri Siti Nurhaliza dan Naim Daniel. Dua buah lagu lain merupakan lagu dari penyanyi antarabangsa.


www.myartis.com / Sumber & foto: Astro Gempak & Instagram Sufian Suhaimi

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: