29 September 2020

ALIF SATAR MUAT NAIK MOMEN BERULANG KEMBALI: "14 TAHUN OF GLOW UP, BERSAMA ALUMNI OIAM"Penyanyi, pelakon dan pengacara Alif Satar menerusi laman Instagram miliknya baru-baru ini telah berkongsi momen sewaktu menyertai pertandingan realiti nyanyian One In A Million (OIAM) pada tahun 2006.

Foto Alif bersama teman seperjuangan Faizal Tahir dan Dayang Nurfaizah dengan kapysen ringkas bagi mengenang semula kisah perjuangan mereka dalam industri hiburan tempatan itu telah mencuri tumpuan wargamaya.

"14 years of glow up. Bersama alumni One In A Million @faizaltahir @dayangsayangkamu sejak 2006," tulis Alif di ruangan kapsyen.

Istimewanya lagi, momen tersebut berulang kembali apabila alumni OIAM tersebut kini berkongsi pentas yang sama iaitu Big Stage 2020.

Klik untuk gambar besar


Meninjau ke ruangan komen, rata-rata wargamaya memberikan pujian terhadap bakat besar Alif, Faizal dan Dayang yang membuatkan tiga bintang itu kekal bertahan sehingga sekarang. Malah, ramai juga yang berkongsi kenangan mereka menonton OIAM pada tahun tersebut.

"Bagus, tiga-tiga ada peningkatan yang jelas dan kekal relevan dalam bidang yang diceburi," puji seorang wargamaya.

"OIAM lahirkan bintang berbakat besar," kata seorang wargamaya.

"Sekarang Dayang dengan Faizal duduk sebaris dengan Datuk Syafinaz haha. Dulu teruk kena kritik dekat OIAM. Paling tak boleh lupa Alif suka terkangkang bila menyanyi, sampai sekarang ingat," luah seorang wargamaya.


"Masya-Allah tiga-tiga Allah kurniakan suara yang sedap dan power. Minat gila dari zaman menonton OIAM," komen seorang wargamaya.

"Tak minat Alif masa ni. Dengam braces, rambut ayam eh mamat ni tiada masa depan. Sekali kau, elok ya!" usik seorang wargamaya lagi.

Menerusi rancangan realiti yang bersiaran selama 18 episod itu, Faizal menjadi naib juara apabila tumpas kepada penyanyi Suki Low. Alif pula menduduki tempat ketiga dan Dayang berada di kedudukan keempat.

Sehingga kini, foto tersebut telah menerima lebih 70,000 tanda suka daripada warga Instagram.


www.myartis.com / Sumber & foto: Astro Gempak & Instagram Alif Satar

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: