08 September 2020

BERCERAI 6 TAHUN LALU - LIZA ABDULLAH & BEKAS SUAMI MASIH BERHUBUNG, BERKAWAN DEMI ANAK-ANAK"Bagi saya, sesiapa sahaja boleh berdepan dengan situasi berlakunya perpisahan meski dia imam sekali pun. Malah, apabila berlakunya perceraian suami isteri misalnya, kita yang terlibat mungkin tak dapat lari daripada melakukan khilaf.

"Apa pun yang berlaku, kita perlu teruskan kehidupan," ujar pelakon Liza Abdullah, 55, yang menyifatkan tiada siapa pasangan berkahwin yang inginkan perceraian pada kemudian hari.

Malah, bintang senior yang diperkatakan menerusi wataknya sebagai Mak Leha dalam drama rantaian, 7 Hari Mencintaimu ini mengakui, sesiapa juga tidak terlepas daripada melakukan khilaf.

"Kalau usaha untuk kekalkan jodoh itu tidak berjaya, semuanya sudah diaturkan. Saya percaya, sesiapa pun tidak mahu penceraian dalam perkahwinan," katanya kepada MH.

Klik untuk gambar besar


Dalam pada itu, ibu kepada empat orang cahaya mata in bagaimanapun, masih menjalinkan hubungan baik bersama bekas suami meski sudah berpisah sejak kira-kira enam tahun lalu.

"Alhamdulillah, saya diberikan kekuatan dan bersyukur sebab saya dengan bekas suami masih berhubung dan berkawan demi anak-anak. Istilah bercerai itu hanya di atas kertas sahaja, tetapi hubungan itu masih lagi berjalan dengan baik.

"Maksud saya, jika ada majlis melibatkan anak-anak atau majlis sambutan Aidilfitri, kami masih kenakan pakaian sedondon. Walaupun berpisah, saya dan anak-anak masih baik dengan bekas suami, ipar duai dan saudara-mara semua.


"Saya bersyukur sebab menjadi sekrang yang kuat. Bahkan sejak muda lagi saya juga jenis yang kuat bekerja. Jadi saya fikir sampai berapa lama kita nak bersedih?

"Hidup perlu diteruskan sebab kita ada tanggungjawab yang lain-lain seperti anak-anak, keluarga dan kerjaya. Kalau kita hanya nak sedih dan menangis memang kita tidak akan kemana-mana.

"Sejujurnya juga tidak ada perubahan ketara selepas penceraian memandangkan saya masih meneruskan kehidupan seperti biasa," katanya.

Terdahulu, Liza mendirikan rumah tangga bersama Zolkifli Abdul Rahman dan dikurniakan empat orang cahaya mata. Namun keduanya mengambil keputusan untuk bercerai talak satu di Makhamah Rendah Syariah Gombak Timur pada Febuari 2014.
www.myartis.com / Sumber & foto: Media Hiburan & Instagram Liza Abdullah

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: