24 September 2020

"WALAUPUN TAKUT KENA MARA KE DEPAN" - SOO WINCCI TERBANG KE SEPANYOL, DEMI SAMBUNG PHD KE-2"Tak kira betapa susah perjalanan ini namun pendidikan kena diteruskan, jutaan penghargaan buat Spanish Embassy. Saya sudah terbang, walaupun takut kena mara ke depan.

"Ini fenomena yang baru dan berbeza buat kebanyakan pelajar di lapangan terbang ini," kata penyanyi Dr. Soo Wincci yang terpaksa terbang kembali ke Sepanyol untuk menyambung pengajian Doktor Falsafah (PhD) keduanya.

Soo Wincci, 35, berkata meskipun berada dalam ketakutan serta menempuh pelbagai cabaran disebabkan pandemik Covid-19 yang melanda seluruh negara namun pengajjiannya tetap diteruskan.

Klik untuk gambar besar


Wincci berkongsi perkara tersebut di akaun Instagram miliknya. Menerusi entri terbaharunya dia berkongsi beberapa posting yang menunjukkan perjalannya ke sana. Difahamkan, Wincci baru tiba di Sepanyol malam semalam.

Berkongsi pengalamannya, Wincci berdebar-debar lebih-lebih lagi kereta api yang dinaiki kosong: "Selamat sampai Valencia Spain. Berdebar-debar. Kereta api di Sepanyol kosong," kongsinya.

Terdahulu, Wincci sudah memperolehi PhD dalam Bidang Pengurusan Perniagaan daripada Open University Malaysia (OUM) pada 2016. Malah, Wincci mengikuti pengajian dalam bidang muzik di Berklee Music of College, Sepanyol semenjak tahun 2017.


www.myartis.com / Sumber & foto: Astro Gempak & Instagram Soo Wincci

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: